Jestem młodym Francuzem i obecnie zdobywam prawo jazdy kategorii C, CE i kod 95.
Po ich zdobyciu chcę mieszkać i pracować w Polsce.
Czy znacie Państwo kierowców w podobnej sytuacji jak ja? (lub z innych krajów UE)
Czy uważacie, że firmy transportowe przyjmą zagranicznych kierowców bez doświadczenia? (Będę miał około 6 miesięcy doświadczenia w prowadzeniu ciężarówek, a nie z naczepami)
Czy wiecie Państwo, czy konwersja prawa jazdy (francuskiego na ciężarowe) jest skomplikowana i konieczna?
brakuje tylu kierowców, że przyjmą każdego, kto ma uprawnienia.
co prawda z tamtego regionu kierowców nie spotkałem, ale podczas szkolenia na KW przez moje ręce przeszła cała armia Ukraińców, Mołdawian i Białorusinów.
brakuje tylu kierowców, że przyjmą każdego, kto ma uprawnienia.
co prawda z tamtego regionu kierowców nie spotkałem, ale podczas szkolenia na KW przez moje ręce przeszła cała armia Ukraińców, Mołdawian i Białorusinów.
Dobrze, to trochę jak we Francji, gdzie brakuje kierowców.
Ponieważ jeszcze nie mówię po polsku, wyobrażam sobie, że różne strony dostosowują się i potrafią porozumieć się ...po angielsku?
w transporcie dystrybucyjnym czy lokalnym, to raczej trochę trudne, ale po dużym doświadczeniu z kierowcami mającymi trudności językowe, to chyba coś się znajdze.
najpewniejsze są przerzuty unijne, tak bez znajomości języka polskiego można sobie dać radę.
Ponieważ jeszcze nie mówię po polsku, wyobrażam sobie, że różne strony dostosowują się i potrafią porozumieć się ...po angielsku?
Bez problemu, większość młodszego pokolenia mówi po angielsku, a jeśli trafisz do transportu międzynarodowego, to tam spedytorzy koniecznie muszą mówić co najmniej po angielsku.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 2 gości