Cytuj:
CHWDP! Psy mają uprzedzenia... nie cierpię ich! Weźmy na przykład sytuacje opisaną przez Wilka z Hemp Gru - wychodzą ludzie z metra i stoi dwóch mundurowych, i kogo oni zatrzymają? Oczywiście, dwóch młodych, ubranych w szerokie spodnie i czpeczki... Taka jest prawda! Kilkakrotnie zetknąłem się z taką sytuacją wobec mojej osoby, bo co? Bo ubieram się w szerokie spodnie i bluzy z kapturami?? Kilka razy zostałem spisany własnie za ubiór, czyli zupełnie za friko!!! CHWDP!
Michu tylko weź pod uwagę to że policjant siedzący lub stojący na poboczu nie zobaczy czy siedzisz w samochodzie w portkach z krokiem w kolanach czy też normalnych.
Na odcinku trasy tranzytowej w kierunku Budziska ITD stawia swoje wozy w kilku miejscach i najczęściej kontrolują starsze samochody które mogą nie spełniać już norm wytyczonych przez Inspektorat. Nie raz widziałm takie sytuacje i uważam że to jest bardzo dobry pomysł z tym.
Aha
W wozach ITD nie są tylko policjanci ale także celnicy przygotowani do tego typu pracy. Nie sparawdzają oni towaru lecz pomagają policji w kontroli pojazdów.