Tak więc po olaniu mnie przez tutejsze MZK (choć z drugiej strony im się nie dziwię, bo nie kupowali nowych Jelczy, tylko używane z Grudziądza i książek serwisowych czy czegoś w tym rodzaju nie dostali) oraz przez samą fabrykę (nawet maila mi nie przysłali z jakąkolwiek odpowiedzią) znalazłem na własną rękę potrzebne rysunki i wziąłem się za modelowanie. Zacząłem niecałe 2 godziny temu i tak to teraz wygląda. Dosłownie wygląda jak pudełko z dodatkami, ale jest spoko, dopiero zaczynam i tak to wygląda.
Ogolnie wyglada niezle, ale najwieksza wada to to ze szyby wygladaja jak surface o innym kolorze nalozony na ogolna bryle modelu. Zrob tam poprostu dziure, a na szybe daj material przezroczysty
PS: Jakby ktos nie wiedzial, od dawna zajmuje sie grafika 3d
Masz rację Igorek#31, faktycznie narazie tak jest. Nie mam nic innego, a tym bardziej wnętrza więc nie mam co tam pokazać. Z czasem nabierze wyrazu i odpowiedniego wyglądu.
Po sporej dawce amerykańskich 18kołowców chętnie zobaczył bym jakiś europejski zestawik (cysterna, tankkontener lub silos) moze być w dowolnych barwach. Jeśli potrzebujesz zdjeć to zgłoś się do mnie na priv.
spox, ale francuska tez nie działa, a co interesuje kolegów z fh?
mogę zdobyć wiele rysunków tylko potrzebuje na to czasu, natomiast od ręki mam szczegółowo rozrysowany ciągnik 6x2, i rysunki tylnego zawieszenia w wersji 6x2, 6x4 na piórach + fotki silnika, skrzyni, trochę fotek zrobionych w warsztacie.
Tak obecnie wygląda Jelcz.
Narazie wstrzymuję pracę nad nim. Po świętach znajde dopiero trochę czasu aby przejść się do zajezdni i zrobic parę fotek Jelcza. MZK mi to umożliwiło, więc zwracam honor.
Oto mój nowy model. Vawdrey Wingliner. Producent udostępnił mi kilka zdjęć, jednakże słabej jakości. Także przy modelowaniu musiałem improwizować. Do zakończenia zostało kilka rzeczy i to mi troszkę jeszcze zajmnie. Niedługo pokarzę gotowy, zakończony model.
Dodaję też linka do animki, przedstawiającej dość szablonowo działanie drzwi tej naczepy. http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 8397176460
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 13 gości