Cytuj:
Najlepszym przykładem jest obserwacja drogi i jej użytkowników. Popatrz ile aut jeździ ślepych
Kolego teraz tyle lamp jezdzi slepych bouzywasz ich cala dobe,jak kiedys jezdzac przewaznie w ciagu dnia to nawe przez tydzien mogles swiatel nie wlaczyc to teraz masz je wlaczone non stop.Wiec i zarowki przepalaja sie o kilkanascie razy szybciej i temu taki efakt widac w rzeczywistosci.
Cytuj:
Trudno się dziwić, że ludzie się denerwują skoro coś co mogłoby im zająć kilkadziesiąt sekund, muszą robić kilkadziesiąt minut.
Wiem ze utrudniony dostep do prostego podzespolu moze denerwowac,no ale co ty poradzisz na to ze tak jest.Kazdy chce jezdzic wypasionymi autami,ze wszystkimi mozliwymi systemami i bajerami a jednoczesnie zeby byl prosty w budowie jak przyslowiowy maluch.Jesli sie decydujesz na zakup takiego auta to licz sie z tym ze nie bedzie ono takie proste,przeciez te systemy trzeba gdzies pomiescic.
Ja to rozumiem bo kostruktorzy maja jeszcze trudniejsze zadanie zeby to wszystko gdzies upchnac.Wiec nie dziwi mnie ze dostep do zwyklej zarowki moze byc utrudniony,nie jest jeszcze tak zle,wyjecie akumulatora to nie taki problem.Jeszcze przyjda takie czasy ze z wymiana zarowki to inaczej niz serwis sie nie da bo wszedzie bedzie elektronika,ze nawet najzwyklejszej pokrywki bez podlaczenia pod kompa nie zdejmiesz.
Moze ja juz sie nie bede odzywal,bo widze ze inni widza problemy tam gdzie ja wiedze normalna codzienna sprawe.Z tego co mowicie to ludzie co robia kapitalne remonty to jacys cudotworcy,skoro zarowka to problem bo dostep trudny,to w takim razie wyciagniecie silnika,skrzyni czy innego podzespolu to istny cud.
Szkoda ze sie nie rozumiemy,ja wyznaje powiedzenie: masz leb i h.. to kombinuj.Jak czegos nie wiesz to popatrz jak to jest zbudowane,wyobraz jak ta czesc moze dzialac ,a jak to nie pomoze to zapytaj kogos kto moze wiedziec i wszystko da sie zrobic.Ja tez nie jestem jakims mechanikiem,ale jak mi cos nawali to siadam przy tym i gapie sie w to az mi zaswita w glowie jak mozna to zrobic.Grunt to powoli bez nerwow podejsc do usterki i napewno sie uda.
Wybaczcie mi moje powatpiewanie,ale troche w tym zyciu juz widzialem i doswiadczylem mimo dosc mlodego wieku i takie problemy to dla mnie zadne problemy.Pozdrawiam