Strona 18 z 50 [ Posty: 997 ] Przejdź na stronę Poprzednia 116 17 18 19 2050 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 01 cze 2011, 6:50

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: jelonek

Z sanepidem to jest tak że jeżeli sam się do nich nie zgłosisz albo ktoś Cię nie zgłosi to nie przyjdą do Ciebie. Takie mają prawo. A co do kontroli to będą sprawdzać tam gdzie masz firmę zarejestrowaną czyli np. w domu. Plac na którym samochód stoi nie jest siedzibą Twojej firmy. Dla nich jak kolega napisał, najważniejsze dokumenty.

Post Wysłano: 19 cze 2011, 21:04

Użytkownik

Użytkownik

witam po raz kolejny, chciałbym wiedzieć czy ktoś z Was miał do czynienia z zabudową asenizacyjną montowaną na hakowcu? Zastanawiam się czy nie rozszerzyć działalności, pozostając jednoczesnie przy szambie i jeśli mam być szczery, to nie mam zielonego pojecia jak to działa, jak sie sprawuje. Przy okazji chciałem zapytać o ten sanepid poruszony w poprzednich postach, byli? co sprawdzali?

Post Wysłano: 19 cze 2011, 22:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

Ostatnio z tatą zastanawialiśmy się nad wożeniem nieczystości. Oglądaliśmy Mana TGA 26.410 LX pod zabudowę za 65k złotych. Koszt założenia nowej beczki 15m3 wraz z osprzętem wyniosi ok. 40tys. złotych, więc daliśmy sobie na wstrzymanie.

Post Wysłano: 20 cze 2011, 19:54

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Vw LT

cześć kolego>P
co do sanepidu to tylko pismo przyszło i tyle.
U chłopaków z konkurencji dowiedziałem się że dzień wcześniej sanepid musi zadzwonić i Cię poinformować.
a sprawdzają czystość samochodu, gdzie stoi a reszta to papiery zezwolenia itp.

Post Wysłano: 27 cze 2011, 7:51

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: jelonek

W sprawie hakowca i beczki. Konkurencja ma coś takiego i jakoś to się im sprawuje. problemem jest jedynie to że co jest do wszystkiego to jest do niczego. Jak im padły dwa takie samochody na raz to nie mieli czym jeździć przy kontenerach i przy beczkach. obsługa dość łatwa bo tylko podłączają dwa węże hydrauliczne i już można beczki używać.
tu macie linka do zdjęcia takiego auta:
http://trucks.phototrans.eu/14,1997,0,M ... 25031.html

Post Wysłano: 27 cze 2011, 15:03

Użytkownik

Użytkownik

to prawda, jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego, ale z drugiej strony, chcąc rozszerzyć działalność o inne usługi komunalne to może być idealne rozwiązanie. problemem może być większa waga zestawu, no i cena zabudowy na hakowca. Niestety są to dość duże koszta:(. wielkie dzięki za odp

Post Wysłano: 03 sie 2011, 13:32

Użytkownik

Użytkownik

cześć panowie.
Potrzebuję rady lub nie wiem sam czego.
Co mogę jeszcze zrobić aby klienta zdobyć bo coś kiepsko u mnie kurcze i nie wiem co robić:(

czy się poddać i kupić busa i kurierka. W Polsce to porażka jest.

Post Wysłano: 06 sie 2011, 18:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5718619
Samochód: Scania R560 6x4

A od kiedy masz firmę? Bo u nas przez pierwszy rok nie było praktycznie w ogóle roboty. Wiadomo ciężko przetrzymać tyle czasu no ale niestety, życie... Spróbuj złożyć ofertę może w jakiejś gminie lub większym zakładzie. Taka moja skromna rada.

Post Wysłano: 06 sie 2011, 19:20

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
cześć panowie.
Potrzebuję rady lub nie wiem sam czego.
Co mogę jeszcze zrobić aby klienta zdobyć bo coś kiepsko u mnie kurcze i nie wiem co robić:(

czy się poddać i kupić busa i kurierka. W Polsce to porażka jest.
Ogłoszenia w lokalnych gazetach dawałeś? Jak dzwonię po beczkowóz, pierwsze gdzie patrze do miejskiej gazety.

Post Wysłano: 10 sie 2011, 9:29

Użytkownik

Użytkownik

robiłem :)

teraz wpadłem na pomysł małych ulotek i rozwieść od domu do domu:P
bo plakatów nie każdy czyta

i pytanie czy starem z 1142 89r można jeździć na biodiesel ???
zawsze to taniej

Post Wysłano: 10 sie 2011, 21:56

Użytkownik

Użytkownik

ulotki mogą pomóc. Ale wg mnie powinieneś pochodzić po instytucjach, szkołach, osiedlach i dowiadywać się do kiedy mają podpisane umowy na wywóz ścieków. Ja tak robiłem na samym początku i jakoś się wkońcu rozbujało. A jeśli chodzi o kurierke, to słyszałem, że lipa jest. Jeśli nie masz znajomych, którzy mogli by wkręcić Cię w dobry teren, to zarobki kiepskie. ;/

Post Wysłano: 29 sie 2011, 18:12

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: scania

Witam wszystkich potrzebuję przystawki odbioru mocy do MAN 18-232. Może Ktoś pomoże?

Post Wysłano: 01 wrz 2011, 10:45

Użytkownik

Użytkownik

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... MMz8ocX5uA

hehe darmowa reklama..:P

Post Wysłano: 02 wrz 2011, 17:30

Użytkownik

Użytkownik

hahaa! to jest właśnie reklama :)

Post Wysłano: 20 wrz 2011, 21:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: stare ale jare

A ja panowie nieskromnie pochwalę się że rok z ogonkiem przetrwałem na rynku :D
Przeszedłem kilka załamań z własnej niewiedzy(wiadomo było że konkurencja nie pomoże) jak padnięta przystawka,zamarzające rurki,rozwalone baterie zimą,notoryczne przelewanie pompy,połamane resory itp :/ .nie wspomnę o nasłanych kontrolach przez zawistnych sąsiadach.
Teraz jest z górki pomimo wkraczającej kanalizacji,a i układy ze starą konkurencją prawie na braterskim poziomie :lol:
Pozdr.dla wszystkich

PS. Coś tu na forum ostatnio bardzo cicho-Kurot.... żyjesz :!:

Post Wysłano: 21 wrz 2011, 9:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Volvo FM9 Volvo fl6 11

Żyje żyje :D
tylko ostatnio na pw odpowiadam
akumulatory... ja jednej zimy bylem tak zdesperowany że po robocie zabierałem do domu i pod prostownikiem stały :lol: ale się z nimi naj***łem wtedy

Post Wysłano: 24 wrz 2011, 12:40

Użytkownik

Użytkownik

muszę sie pochwalić że po biodiesel'u mam teraz problemy:(
musiałem wymienic filtry paliwa i w sumie dalej nie chodzi tak jak powinien wiec przestrzegam przed tym paliwem:!

Post Wysłano: 29 wrz 2011, 8:34

Użytkownik

Użytkownik

w takim razie i ja pochwale się podsumowaniem roku. To był pierwszy rok mojej działalności i oceniam go naprawde świetnie, ze względu na to, że pozyskałem środki z UE na działalność, samochód zwrócił sie już w połowie roku. Zaczynam myślec powoli o zakupieniu wuko, najlepiej takiego małego na busa, ma może ktoś jakieś doświadczenia związane z tym typem pojazdów? jakieś rady co do zakupu? standardowo, jak w przypadku szambowozu kiedy zaczynałęm, nie mam zielonego pojęcia na temat wuko:) dlatego pytam, ale stres już mniejszy niz za pierwszym razem.
RudY0LKR długo na tym paliwie jeżdziłeś? dużo nie brakowało i sam bym to zalał, diesel 5.20 zł u mnie ;/ i trzeba szukac oszczędności.

Post Wysłano: 02 paź 2011, 20:45

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: MAN18220

pomocy . kompresor ze słupska
Witam , jakis miesiąc temu padł mi kompresor demag-wittig. Chciałem go zregenerować ale ścianki już cieniutkie były i frezujący mi odradził bo bał się że zostanie za mało. Kupiłem 529 ze słupska. przerobiłem osprzęt , zawór rurki itp, i na usługę . beczka 10m3 pompowanie trwało 7-15 min . w zalezności od głębokości, gęstosci i odległości. Po 2 tyg. pojawił się problem. pompuje tylko do 7 m3 i koniec. Wężem szarpie, ale się nie napełnia pomóżcie napęd jest na hydraulkę, zmieniłem olej zmierzyłem prędkość obrotów . wszystko ok. nie mam pojęcia co się stało. kierowca przysięga , że nie przelał pompy. Dzwoniłem do słupska ale zawsze trafiam na jakiegoś ułomnego który wie że nic nie wie. Mieliście może coś podobnego

Post Wysłano: 04 paź 2011, 20:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: stare ale jare

Mogę się mylić-ale to nie wina pompy tylko pewnie zawór bezpieczęństwa (podciśnienia) lub gdzieś robi się nieszczelność (łapie powietrze)
Ile pokazuje ci zegar :?:

Strona 18 z 50 [ Posty: 997 ] Przejdź na stronę Poprzednia 116 17 18 19 2050 Następna