Cytuj:
...Wtedy będę bardziej pewny niż po tym że Cyryl przytaczając do swojej wypowiedzi niejakiego Stanisława Łobody. Nie wiem kim jest ten człowiek, wiem tyle co mi google powiedziało, że ma jakąs naukę jazdy i warsztat czy coś...
to trochę przesadziłeś. podałem stronę jego szkoły dokładnie napisałem czym się zajmuje. wystarczy przeczytać. jeżeli w ten sposób czytasz ustawę to nic dziwnego, że jest dla Ciebie niezrozumiała.
z tego wnioskuję, że nie interesuje Cię stan prawny, ale postawienie za wszelką cenę na swoim.
podejrzewam, że możesz nawet wysłać maila do Watykanu i potem będziesz na forum pisał: jak namiestnik Boży mi nie odpisał to znaczy, że sam Bóg uznaje moją rację.
natomiast co do nie kuszenia losu: mając prawo jazdy kat. B, C, C+E i D możesz zrezygnować z jazdy rowerem, aby właśnie nie kusić losu.
jeżeli masz takie wątpliwości zadzwoń do organu kontrolującego, bo na drodze nie spotkasz żadnego Rzecznika Praw Konsumenta, tylko policjanta.
telefon do drogówki swojego regionu powinieneś znaleźć w sieci. we Wrocławiu policja odpowie Ci to samo co ja i St. Łoboda, bo ten gość z warsztatu szkoli policjantów z drogówki.
dzwoniąc do dyżurnego oficera drogówki pytaj, a nie próbuj za wszelką cenę szukać potwierdzenia swoich domniemań.