Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 01 lut 2012, 18:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Po pierwsze ustawa mówi jasno i wyraźnie, że MOŻESZ podejść do egzaminu, jeśli rozpoczynałeś kurs po starych zasadach...

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 02 lut 2012, 5:14

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Nie mówi tak.
Mówi tylko, że szkolenie ukończone według starych przepisów jest ważne i aktualne, ale nigdzie nie ma wprost napisanego, że w sytuacji, gdy jesteś w dziurze wiekowej, możesz odbyć egzamin, bo nie możesz.
Cytuj:
Życzę k**wa powodzenia w nauce oponowania ciężarówki na torze poślizgowym, siedząc w aucie większym niż osobówka pierwszy raz w życiu. Przecież co nie jest zabronione to jest dozwolone.........
Twoje zdanie nie ma znaczenia. Jeśli nowe przepisy mówią, że najpierw KW, a później PJ, to możesz sobie krzyczeć i kląć ile chcesz, a i tak nic nie zmienisz. Ja jednak mam nadzieję, że zostanie wprowadzone odpowiednie rozporządzenie regulujące ten stan rzeczy.
Cytuj:
Przepisy podałem ale jak nie potrafisz czytać to nie moja wina.
No przecież w przepisach, które podałeś, jest jasno napisane, że niektórzy muszą zrobić KW przed PJ, więc sam nie wiesz, na co się powołujesz, czy jak?
Cytuj:
Największą "mądrością" jaką tu przeczytałem jest robienie KW a potem kat. C. Nie ma to jak skomplikować sobie życie.
Gdyby to ode mnie zależało, to nawet 5 latek mógłby podejść do egzaminu i dostać Prawo Jazdy, jeśli by potrafił jeździć. Ale prawo mówi, że ma być inaczej, więc z komplikowaniem życia to nie do mnie reklamacje.

Post Wysłano: 02 lut 2012, 15:41

Użytkownik

Użytkownik

GG: 9278417
Samochód: Seat Cordoba

Nie wiem dlaczego się tak napinacie, CAŁA ustawa wchodzi w życie w 2013 r. więc wszyscy co chcą zrobią prawko przed zmianami przepisów.

Pozdrawiam

Post Wysłano: 02 lut 2012, 16:18

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam,
a więc tak byłem dzisiaj w WORDzie i mnie zapisali na egzamin mimo ze nie mam 21 lat, bo to zostało przełożone, a WORD wcześniej mnie nei zapisał na egzamin bo nie wiedział co ma robić, bo ustawa jest niejasna przez nasz głupi rząd, dlatego wstrzymał zapisy do czasu podpisania nowelizacji przez prezydenta.
Ja się cieszę że moge przystąpić do egzaminu a nie czekać aż będe miał 21 lat czyli do listopada

Post Wysłano: 02 lut 2012, 16:20

Racje, nie ma się co denerwować. W tym kraju samo tankowanie dostarcza tyle nerwów, że nie ma się co kłócić i irytować o coś co będzie dopiero za rok, a tym bardziej coś co mnie nie dotyczy. Pełen spokój :D
mk61, pokój Tobie kolego. :wink:

Post Wysłano: 02 lut 2012, 17:09

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Cytuj:
WORD wcześniej mnie nei zapisał na egzamin bo nie wiedział co ma robić
Wiedział, wiedział. Ustawa jest dziurawa bez rozporządzeń, w wyniku czego po 11 lutego zostałyby "ucięte" egzaminy dla Ciebie i Tobie podobnych. Dobrze wiedzieli, że będzie opóźnienie, ale póki nie mieli papieru, czyli podpisanej ustawy opóźniającej, nie mogli niestety zapisać.
Cytuj:
mk61, pokój Tobie kolego.
Duże piwko. :)

Post Wysłano: 06 lut 2012, 19:48

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

czyli spokojnie można znajomą na kurs wysłać :P