Cytuj:
Cytuj:
Zamiast od razu iść na łatwiznę, to warto jednak samemu zapracować, zarobić parę groszy, zdobyć prawo jazdy i próbować dalej.
Dokładnie zawodowe prawko i inne potrzebne kursy to spory wydatek, lecz jeśli ktoś chce i naprawdę mu zależy na tym to można odłożyć i zarobić na to, wystarczą chęci.
Hmm, a ja to powiem tak: kiedyś sam pytałem na forum o darmowe prawko z UP. No i mi się udało po 2 latach starań, z czego większość zdecydowana przeszła mi na bezrobociu...
Kursy finansowane z PUP są prowadzone po najmniejszej możliwej linii oporu, za najniższą stawkę (a co za tym idzie - jakościowo to też tak sobie wygląda) i ma się takie wrażenie jakby wszyscy się odnosili do Ciebie "masz za darmo to nie narzekaj". No właśnie - zapłacisz, to sam sobie szkołę wybierasz, i faktycznie masz prawo marudzić, a nawet zmienić szkołę w trakcie kursu.
Gdybym pracował przez te 2 lata, to spokojnie bym sobie zarobił na to C, egzaminy, badania lekarskie, może nawet na C+E. Przez 2 lata idzie znaleźć w miarę przyzwoitą pracę tymczasową, a nawet jeśli nie to natłuc sobie doświadczenia, które można potem wpisać do CV. A że chciałem tak za darmo to jestem teraz w czarnej d***
Oświetlenie i nagłośnienie ostrzegawcze - montaż, naprawa, modyfikacje