Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Oblałem ostatnio egzamin z kat. C , ponieważ skur... instruktor z OSK Wszolek Mysłowice uczył mnie jazdy na starym rozklekotanym mercedesie , który konstrukcyjnie zewnetrznie i przede wszystkim wewnętrznie różnił się od tego w WORD Katowice. Instruktor w ostatnie 5 minut jazd objaśnil mi w ekspresie gdzie co jest w Manie. Ale nie wspomniał ani słowa gdzie znajduje się wlew płynu do spryskiwaczy !. A takie pytanie wylosowałem na egzaminie i za to mnie egzaminator oblał.
Teraz już wiem w którym miejscu jest ten nieszczęsny wlew. Ta informacja kosztowała mnie 180zl ( cena egzaminu).
Mam pytanie przed ponownym egzaminem
1.Żeby włączyć światła przeciw mgielne powinienem włączyć po przekręceniu stacyjki zielony włącznik wychyłowy znajdujący się po lewej stronie pulpitu a następnie znajdujący się poniżej klawisz świateł przeciw mgielnych ? Czy może zamiast zielonego klawisza przekręcić mam manetką na kierownicy?
2.Zbiornik płynu chłodzącego ma dwa kurki , jeden wyżej drugi niżej.Który kurek służy do dolewania płynu a który do odmierzania ilości?
3. Co jeszcze powinienem wiedzieć ?
Z góry wielkie dzięki za pomoc!

i jeszcze jedno po wejściu do auta muszę się przygotować do jazdy w 15sek. Co należy zrobić by zacząć jazde samochodem na placu? Włączyć światla mijania(tylko gdzie?) , zapiąć pas, spuścic chamulec ręczny i ..... ???
Wiem ,że zadaje dużo pytań ale wybaczcie , bo dopiero po tym nieudanym egzaminie widzę ile ten idiota instruktor nie powiedział mi rzeczy

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Volvo FH 440

Cytuj:
skur... instruktor z OSK Wszolek Mysłowice uczył mnie jazdy na starym rozklekotanym mercedesie , który konstrukcyjnie zewnetrznie i przede wszystkim wewnętrznie różnił się od tego w WORD Katowice.
Pytanie numer jeden. Czym kierowałeś się przy wyborze tego ośrodka?
Cytuj:
Ale nie wspomniał ani słowa gdzie znajduje się wlew płynu do spryskiwaczy !. A takie pytanie wylosowałem na egzaminie i za to mnie egzaminator oblał.
Pytanie numer dwa. Za co zapłaciłeś ośrodkowi? Płacę=wymagam.
Cytuj:
chamulec ręczny
I pytanie numer trzy. Co miałeś z języka polskiego?

A co do Twoich pytań:

:arrow: viewtopic.php?f=47&t=21142

Na następny raz polecam opcję Szukaj.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Peugeot Boxer L3H3/ Audi a4

Cytuj:
Oblałem ostatnio egzamin z kat. C , ponieważ skur... instruktor z OSK Wszolek Mysłowice uczył mnie jazdy na starym rozklekotanym mercedesie , który konstrukcyjnie zewnetrznie i przede wszystkim wewnętrznie różnił się od tego w WORD Katowice
ja zdawałem na kat C w krakowie, również jazdy miałem ( wszystkie ) innym samochodem niż te które posiada ośrodek egzaminacyjny i również elementy silnika i światła miałem na ostatniej lekcji, mimo to zdałem i nie uważam tego za przypadek. jeśli nie pamiętałeś gdzie co jest to uwierz mi, w internecie jest pełno filmików pokazujących obsługę samochodów egzaminacyjnych na wszystkie kategorie, jeśli wiedziałeś gdzie się znajduje jakis zbiorniczek na dany płyn, dlaczego nie sprobowałeś poszukać porady ? na forum również widywałem posty pokazujące zdjęcia z podpisem gdzie co się znajduje

Cytuj:
Włączyć światla mijania(tylko gdzie?)
w życiu nie siedziałem w tym samochodzie ale obstawiam że tak jak w każdym innym w którym miałem przyjemność zasiadać za sterami, albo tam gdzie się włącza kierunkowskazy, albo po prawej stronie na desce rozdzielczej będziesz miał
Cytuj:
spuścic chamulec ręczny i ..... ???
i na początku, przed światłami i całą resztą zacząłbym od ustawiania fotela, bo nie wiadome kto przed Tobą jechał i czy to ustawienie Ci pasuje, później już tylko lusterka, kierownica i pas, i światła,ręczny i jazda

Cytuj:
widzę ile ten idiota instruktor nie powiedział mi rzeczy
nie byłem tam razem z Tobą ale uwierz mi, instruktor za Ciebie wszystkiego nie zrobi, on Ci tylko pomoże, pokaże, podpowie, ale żeby czegokolwiek, w jakiejkolwiek dziedzinie się nauczyć musisz sam trochę wysiłku włożyć

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]