Witam wszystkich kierowców i ja dołączyłem do Waszego grona. Od razu chcę zaznaczyć, że literka 22 przy moim nicku, to nie jest wiek, gdyby to miałby być wiek, powinno być 79.
Chcę też podziękować Wam, za to jaki wkład wkładacie w forum, dzięki Wam dowiedziałem się, że przed ukończeniem KW muszę mieć badania lekarskie i psychologiczne, dzięki temu być może zaoszczędziłem sobie wiele kłopotów, dzięki.
Zdałem prawko na C, zaliczyłem KW, mam badania lekarskie i psychotechniczne, teraz muszę tylko wyrobić kartę kierowcy i do pracy i tu powstają pytania, gdyż prowadzę działalność gospodarczą. Co do pracy, to na wstępie myślę, żeby wskoczyć na jakąś czteroosiową ciężarówkę dla obycie się z pojazdem a później się zobaczy.
1. Czy mając w/w kwalifikacje i mając odpowiedni wpis w PKD (polska klasyfikacja działalności) mogę wystawiać fakturę za usługę jeżdżąc u kogoś w firmie ? Jakie dodatkowe dokumenty, zaświadczenia, zezwolenia będę dodatkowo potrzebował ?
2. Z kolei zakładając, że przyszły pracodawca będzie mnie chciał zatrudnić tylko i wyłącznie na umowę o prace i etat, to, ja będąc na własnej działalności opłacam tylko składkę zdrowotną, czy tak ? I jakiej wielkości ona będzie, biorąc pod uwagę, że teraz jestem na małym ZUSie.
Z góry serdeczne dzięki za okazaną pomoc.
Pozdrawiam.