Cytuj:
uprzedzając dalszą dyskusję zrobienie z pick-upa ciągnika siodłowego jest zmianą konstrukcyjną pojazdu i jako laik nie masz szansy zrobić czegoś takiego.
dlatego zadałem pytania...
chce na pace zalozyc podstawe do siodła która bedzie mocowana do ramy pojazdu - oczywiście moge to zrobic sam ale jak rozumiem bede musial miec "kwit" z zakładu z właściwym EKD o przebudowie pojazdu i rachunek za to - wiem ze bez tego nie dokonam zmian w karcie pojazdu... to oczywiste
nie ma rzeczy niemożliwych tylko są ludzie utrudniający nam dążenie do celu... tak więc proszę o konkrety a nie o zniechęcanie mnie do projektu
finalnie chciałbym mieć pick up'a ktorego bede mogl wykorzystywac jak go fabryka stworzyła a w sezonie wakacyjnym chciałbym używać go jako holownika
obeceni ciagam cepke 1500 kg na haku kulowym, planowałem zakupić kemping 2 osiowy o masie 2T ale poruszanie sie z takim pojazdem na haku już do komfortowych nie należy
jazda z przyczepą na siodle jest bardziej stabilna dlatego zmierzam w tym kierunku...
jesli już do końca ogarne co i jak i uda mi się zrobić i zalegalizować holownik zaczne budowe przyczepy od podstaw - chodzi mi o to żeby mieć duża i komfortową przyczepę z odpowiednim zapasem /ladownością/ na klamoty gdyż fabryczne przyczepki 2 osiowe ciągane na haku kulowym maja znikomą ładowność
może nie bedzie to tak okazały zestaw jak ten:
będę chciał zmieścić się z wagą przyczepy w 2300-2500kg i wagą holownika tak abym mógł się poruszać mając prawko kat. B+E