Witam. W ciągu kilku tygodniu chciałbym rozpocząć szkolenie kwalifikacji wstępnej, w moim przypadku pełnej. Teorii jest az 260h, wiec sporo. W szkole jazdy powiedziano mi, że najwygodniej i dla mnie i dla nich byłoby realizować teorie metoda e-learning. Chciałbym zadać kilka pytań osobom, które kwalifikacje realizowaly ta metoda.
1. Ile faktycznie potrzeba czasu, żeby zrobić teorie? Zdaje sobie sprawę z tego, że jest wielu dostawcow tych materialow, dlatego może się to roznic. Chcialbym sie orientacyjnie dowiedziec ile rzeczywiscie to wymaga czasu. Jeden z instruktorow powiedzial mi ze trzeba zrobic 260h przy kompie, inny ze jak sie czlowiek zepnie to w 7 dni sumiennnego siedzenia mozna to zrobic.
2. To pewnie wynika z roznych dostawcow materialow, ale podobno szkolenie e-learning mozna realizowac przez kilka godzin dziennie w okreslonych godzinach, z tego co pamietam (pn-pt od 7-15) sobota (9-13). Jezeli ktos moglby potwierdzic lub zaprzeczyc
3. Czy forma testow na egzaminie rowniez ulegla zmianie, jak te na prawo jazdy czy pozostalo to niezmienione? Egzamin prawdopodobnie w Opolu, wiem ze koszt nie jest jasno okreslony, bo zalezy od ilosci zdajacych, ale ile +/- trzeba liczyc?
4. Jakie dokumenty potrzebne do odbycia szkolenia i podejscia do egzaminu i jaki ew. koszt?
Z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam