Strona 1 z 1 [ Posty: 1 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 10003037

Witam, wybieram sie do Norwegii po auto ciężarowe. Dokładnie Man chlodnia 8.185 llc 2003 rok produkcji. 2 lata auto stało i jest wyrejestrowane. Wiec trzeba zrobić tam przegląd, wykupić ubezpieczenie i tablice- to wszystko trzeba w Norwegii załatwić? Mozna ubezpieczenie kupić np w Polsce? Chce nim wrócić na kołach do Polski.
Jak najlepiej jechac, a pózniej wrócić? W tamta stronę osobówką, na powrocie osobówke na pakę by się wrzuciło. Którymi promami plynac (z kad dokąd)? Chodzi mi tez o kwestie prawne tj. opłaty drogowe, cla itp. Zastanawia mnie co z całą resztą jak to wygląda, miał ktoś z tym styczność? Na jednym z forum czytałem ze jeśli auto było wyprodukowane w Unii Europejskiej to trzeba jakiś kwitek i wtedy auto gdy wraca do Unii to jest zwolnione z opłaty celnych? Jak wyglada i ile kosztuje takie cło?

Bardzo prosze o informacje, jest mi to niezbędne. Każda informacja zostanie wynagrodzona! :)

Dodatkowe info:
Auto stoi w okolicach Oslo

Strona 1 z 1 [ Posty: 1 ]