Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: DAF XF 105

Witajcie,

Mam dość ważne info dla posiadaczy pompogruszek i pomp do betonu:

Z dniem 1 stycznia 2014 po długich przepychankach i cyrkach, politycy dodali budżetowi Państwa kolejne źródło zarobku. Pompogruszki i pompy do betonu są teraz dopuszczane do eksploatacji i badane okresowo przez Transportowy Dozór Techniczny. podstawa prawna: http://www.tdt.pl/jednostka-inspekcyjna ... etonu.html
Obowiązkowe badania techniczne są przeprowadzane przez Inspektorów TDT w firmach posiadających uprawnienia do wykonywania napraw w/w pojazdów pod dozorem TDT.

Badania wykonuje się cyklicznie co:
  • * Pierwsza rewizja TDT w kraju - badanie dopuszczającę pompę do betonu do eksploatacji na terenie Polski. Wykonanie dokumentacji technicznej urządzenia służącego do podawania betonu pod ciśnieniem, zamontowanego na pojeździe drogowym oraz złożenie wniosku rejestracyjnego w oddziale TDT
    przeprowadzenie rewizji wewnętrznej, rewizji zewnętrznej, próby ciśnieniowej oraz pomiary grubości rurociągu
    * Rewizja zewnętrzna + pomiar grubości rurociągu (Badanie wykonywane zgodnie z wymogami TDT co 12 miesięcy)
    * Rewizja zewnętrzna + pomiar grubości rurociągu + próba ciśnienieniowa (Badanie wykonywane zgodnie z wymogami TDT co 3 lata)
    * Rewizja wewnętrzna + rewizja zewnętrzna + pomiar grubości + próba ciśnieniowa(Badanie wykonywane zgodnie z wymogami TDT co 6 lat)
Pozdrowienia,
Aleksy Pasternak
http://www.magnumchorula.pl

PS: Sam mam taki sprzęt, więc zrobiłem mojej firmie uprawnienia TDT do naprawy i przeglądów pompogruszek i pomp do betonu.
Jeśli ktoś z forumowiczów ma pompogruszkę lub pompę do betonu to na hasło "waga ciężka" dostanie ode mnie 10% rabatu na wszystkie rewizje TDT od cen podanych w cenniku na mojej stronie. Rabat obowiązuje do 1 marca 2015.

Ostatnio zmieniony 16 paź 2014, 10:34 przez magnum-chorula, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: wrotki

Cytuj:
politycy dodali budżetowi Państwa kolejne źródło zarobku
Bardzo słusznie, bo już nie jeden zginął przygnieciony wysięgnikiem, a ile jeszcze jeździ takich sprzetów, gdzie sworznie trzymające ramiona są w połowie pęknięte (o samych pękających ramionach nie wspominam nawet). Jestem jak najbardziej za tym, żeby pompy ganiały na okresowe przeglądy tak jak urządzenia UDT, może zmusi to troche przedsiębiorców do regularnych napraw i skończy się druciarstwo i spawanie "na [wycenzurowano]"

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11111
Samochód: putz na actrosie

Same przeglądy to jedno. Słyszałem, że niewiele zakładów w kraju ma jednoczenie uprawnienia TDT i spawaczy z certyfikacją UDT. Bez tego mogą robić jedynie przeglądy i naprawy mechaniczne. Zwykle stan urządzenia nie jest idealny i wymaga dostosowania do wymagań inspektora TDT. Bez spawania można jedynie wymieniać elementy na nowe ;-)
@magnum-chorula: Czy Wasi spawacze mają certyfikację UDT? Jeśli tak to chcę skorzystać z rabatu. Mam jedną pompę do betonu Putzmeister rok. prod. 2007, ramię 52m na actrosie. Chcę zrobić pierwszą rewizję TDT w kraju. Będzie konieczna wymiana i pospawanie części rurociągu, bo jest trzepnięty w dwóch miejscach.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: DAF XF 105

Nasi spawacze mają certyfikację TDT.
Rabat masz gwarantowany, jak zresztą wszyscy forumowicze. :)

Tak na marginesie: Mamy ogrzewaną halę warsztatową o pow 1200 m^2 i wys. 7m.
Przeprowadzamy rewizje TDT cały rok pomp do betonu, silosów, cementonaczep itp. Szybko, łatwo i podejrzewam, że najtaniej w kraju. :) (Jeśli macie lepszą ofertę od naszej - napiszcie, a ją poprawimy.
Przy większej ilości pojazdów - jeszcze większe pole do negocjacji ceny.

na hasło "WAGA CIĘŻKA" 10% rabatu na wszystkie rewizje i przeglądy okresowe TDT.

Pozdrawiam,
Aleksy Pasternak
Właściciel
http://www.magnumchorula.pl

PHS Magnum S.J.
ul. Kościelna 9
47-316 Chorula
(4km od zjazdu z A4)

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]