Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 19 lut 2015, 19:34

Użytkownik

Użytkownik

Cześć,mamy problem z w.w. autem,przed naprawą wtryskiwaczy miała ogromne problemy z odpalaniem, wyciągnęliśmy wtryski były robione w Stęszewie.Wymienione zostały zaworki od przelewów oraz końcówki.Wszystko poskładane-auto odpala jak złoto,od strzału.Problemem jest spalanie oraz brak mocy,przed naprawą wtryskiwaczy problem miała z odpalaniem,moc oraz spalanie było normalne (przed z całego kółka przywoziła 315-325l a teraz przywiozła 375l)
Patrzyłem filtr powietrza to jest czysty.
Podczas diagnozy na wolnych obrotach (700 rpm) ciśnienie na szynie wynosi ~535 Bar
Ciśnienie zadane oraz teraźniejsze jest takie samo,czujnik ciśnienia doładowania jest sprawny,błędów w silniku orac VECU brak,jedynie co to w EBS'ie jest jeden błąd ale nie pamiętam od czego...

Wykonywałem testy na ciśnienie paliwa podczas postoju,rozruchu sprawdzałem elektrozawory to każdy test wychodzi pozytywnie...

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1466678
Samochód: Serwis 24h

A niskie ciśnienie jak tam ?

Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!!
tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456
https://www.facebook.com/LKWSERWIS

Użytkownik

Użytkownik

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem,ale manometr pokazał 4,5 bar

Użytkownik

Użytkownik

Założyliśmy dziś manometr na kolektorze to samym ciagnikiem turbina pompuje 1.7 bar więc myślę że jest ok,w poniedziałek rusza więc będę wiedział coś więcej.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1466678
Samochód: Serwis 24h

Cytuj:
Założyliśmy dziś manometr na kolektorze to samym ciagnikiem turbina pompuje 1.7 bar więc myślę że jest ok,w poniedziałek rusza więc będę wiedział coś więcej.
Aut macie conajmniej kilka w firmie, nie łatwiej podłożyć inny czujnik doładowania?

Według mnie jak sprawa się nie unormuje po tyg-dwóch wtryski na stół do innego pompiarza.

Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!!
tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456
https://www.facebook.com/LKWSERWIS

Użytkownik

Użytkownik

Czujnik doładowania jest sprawny,zegar założyliśmy żeby kiero wiedział ile pompuje.

Tak jak piszesz jak to nic nie zmieni to wyciągamy wtryski,były robione dlatego że kiepsko odpalała ale spalanie i moc była OK,a teraz ładnie odpala tylko że mocy niema i pali jak smok...

Wczoraj jeszcze zmieniliśmy filtry paliwa na oryginalne Renault,ale starych hengsta ktoś nie dociągnął i poszło odkręcić je ręką...

Użytkownik

Użytkownik

Na nowych ori filtrach dalej to samo,brak mocy i duże spalanie,w tym tygodniu chłopaki wyciągają wtryski...

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]