Cytuj:
nie moge zapamiętać, te mechanizmy i części samochodowe to dla mnie czarna magia..
Nic się nie przejmuj, program KW jest bardzo rozbudowany i część materiału jest dla mechaników samochodowych a nie dla kierowcy ciężarówki, gdyż ty masz jeździć a nie robić diagnostykę silnika na parkingu śrubokrętem i młotkiem. Warto jedynie znać podstawy działania podstawowych układów w pojeździe ciężarowym takie jak np. hamulce, zwalniacze itp...
W mojej szkole sami wykładowcy ( na co dzień inspektorzy ITD ), podkreślali że program i część pytań egzaminacyjnych nijak ma się do pracy kierowcy, ale oczywiście nasi "mądrzy" ustawodawcy tak sobie wymyślili i czeszą pieniądze na egzaminach poprawkowych.
Reasumując nie taki diabeł straszny, gdyż w mojej grupie ( a była spora - ok 25 osób ) zdali wszyscy.
Polecam zakupić sobie podręcznik i testy papierowe z wydawnictwa e-kierowca i z tego się uczyć na spokojnie w domu. Ja przeczytałem raz podręcznik i robiłem testy. Egzamin zdany bez problemu, 90% pytań egzaminacyjnych pokrywała się z testami z tego wydawnictwa.
Pozostaje mi Tobie życzyć powodzenia i nie poddawać się, więcej wiary w siebie
Powodzenia!