Witam Panów ! Jestem nowy na forum ! Od dobrych kilku lat moim marzeniem jest zostanie zawodowym kierowcą. W rodzinie nikogo nie mam, ale mój dobry znajomy bardzo często mnie zabiera w trasy. Ale nie do tego zmierzam. Kończę szkołę w kwietniu (klasa maturalna), na studia nie zamierzam iść. Mam do was pytanie. Otóż, aby zapisać się na kurs C+E ponieżej 21 roku życia muszę zrobić KW Pełną, która jest droższa i dłużej trwa. U mnie kosztuje 4200. I dopiero po zrobieniu kwalifikacji wstępnej mogę się zapisać na kurs C+E. Wiem jak to wszystko przebiega, ale moje pytanie polega na tym, że nie miałem jeszcze możliwości, żeby przez chwile przejechać się zestawem. Nauczyć tego też nie ma mnie kto, bo nie mam z tym styczności. Czy ktoś mnie nauczy jeździć na KW pełnej ? Bo jak każdy głupi wie, że jazdy uczą na kursie, ale jak już wiecie jeszcze nie mogę się zapisać i najpierw mam zrobić KW pełną, ale czy tam już wymagają tego, że umiem jeździć ? Bo tam jest 20h jazdy. To jak mam iść na KW pełną jak ja jeździć zestawem nie umiem ? Nauczą mnie tam tego ? Oczywiście dla jasności prawko B już mam dawno
Pozdrawiam i mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi.