Do Pana Cyryl
Nie obraził mnie Pan w żaden sposób...
Ale poniższa Pana wypowiedź była bezcelowa, bo oboje powołujemy się na jeden art... i tylko i wyłącznie
"ale trudno mierzyć miarą gościa dojrzałego, mającego doświadczenie w transporcie, młodego człowieka wchodzącego w ten trudny teren, bazującego na opowieściach parkingowych i swoich idealistycznych wyobrażeniach." (otóż bazuje na art 39, nie na opowieściach ani moich wyobrażeniach)
Pan z ITD podczas rozmowy telefonicznej powiedział że jeśli ktoś po moich wyjaśnieniach będzie chciał mnie ukarać za to to nie mam podpisywać protokołu.
Zdaje sobie sprawę że pan inspektor urażony tym że się bronię/wyjaśniam... odmawiam podpisania... może szukać tak długo aż coś znajdzie.
Zawsze zależy na kogo trafisz...
Należą się Panu również podziękowania że podjął Pan temat i nie olał niedoświadczonego użytkownika...
Bardzo Panu dziękuję.
Poziomem wykazał się drugi "kolega wyjadacz" - który ma na 100% większą wiedzę niż ja ale kultury i nerwów mu brak... Pozdrawiam go również
Na koniec dodam że jeden z moich pracowników dostał od ITD mandat 300 z art 97 k.w. w zw z art 62 ust 1 p.r.d
a jechał samochodem DMC 26000 a przyczepa miała DMC 28000
a ITD dała mu mandat który on przyjął jakby jechał osobówką lub ciężarówką do DMC 3500...
Brak wiedzy u ITD czy po prostu byli mili... i nie dali wyższego... tyle że z innego powodu