Cytuj:
Pytam z tego względu,że dawno dawno temu chciałem przejść właśnie w Lustenau Au..i nie było celników po stronie Austrii to samo na ST margareten a muszę mieć podbity karnet u Austryjaka na wjazd i do CH w celu wypożyczenia Music equipment...
Tak jak pisałem. Aby przekroczyć granicę w St. Margrethen bądź Lustenau/Au, musisz zajechać do Wolfurta. Jadąc A14, zjeżdżasz na zjeździe 12 i kierujesz się wg znaku :
Zollamt Wolfurt. Tam odbywa się cała procedura odprawy i z pewnością uzyskasz informacje, jak wygląda sprawa w związku z karnetem ATA.
Cytuj:
Ktoś mi opowiadał,że powinienem minąć Dorbin i lecieć w dół dalej autostrada w kierunku Lichtenstein i dojadę na przejść otwarte po obu stronach 24 h ale kompletnie nie orientuje się gdzie to jest.
Jeśli kazał ci minąć Dornbirn, to bardzo możliwe, że mówił o przejściu o którym pisałem czyli:
Schaanwald/Tissis. Jadąc dalej A14 zjeżdżasz na 41 zjeździe w drogę nr 191 z kierunkiem na Feldkirchen. Przejeżdżasz tunel i masz skrzyżowanie z drogą nr 191. Kręcisz w lewo i cały czas prosto i dojeżdżasz do granicy.