Napiszę jak to wygląda, ponieważ jestem już po
a może będzie ktoś szukał informacji to mu się przydadzą
Lekarskie to okulista, neurolog i ogólny lekarz wystawiający papier
okulista -wzrok (tablica z cyframi), kolory(wymagane rozróżnianie czerwonego, zielonego, żółtego) , wzrok ostrość 0.8 minimum wymagany więc jakby wam nie zaliczyli to odezwać się, że 0.8 wymagane (chyba 5 linijka od dołu)
reszta w sumie to takie ogólne badania , zależy gdzie się pójdzie
ale ogólny lekarz bada jeszcze widzenie stereoskopowe z książki(jakieś zwierzęta , kółka)
Psychotesty -
Ciemnia - odczytywanie liter , pierścień landolta , siedzi się w ciemności około 20 min
test ravena , Tablice Poppelreutera , jakieś jeszcze chyba 2 testy - trochę zaznaczania jest
Test na sprawność - sygnalizacja świetlna , i wykonuje się różne polecenia... w necie można zobaczyć jak wygląda to
Jakieś pytania od psychologa - Pytania powtarzają się z testów które zaznaczaliście , więc nie kombinujcie
Aparat Piórkowskiego
Ogólnie chyba to tyle , możliwe że coś zapomniałem
Raczej każdy to zdaje , nie wiem co robią jak ktoś nie zaliczy jakiegoś zadania. Mi się udało wszystko od razu zaliczyć więc ciężko mi ocenić czy ktoś może to oblać czy nie
dużo zależy od psychologa u jakiego się to robi , bo może być typowy karierowicz i wam nie zaliczy , bo takie rzeczy czytałem po różnych forach.
Wydaję mi się że ciemnia i badanie stereoskopowe jest już nieobowiązkowe, a często badają to... ale cóż poradzić , jak ktoś ma problem z tym to warto wcześniej się dowiedzieć co badają w danym ośrodku.
Wirometr chyba też już nie obowiązkowy