Dziękuje jeszcze raz za poświęcony mi czas.
Wszystkie wytyczne przekazałem nowemu właścicielowi MASCOTT'ki, trafił się napalony kolega na mój samochód więc go odsprzedałem.
Więc ja już nie będę robił w tym Mascocie żadnych wymian olei ba nawet poprzedni właściciel zmienił dane osobowe w umowie z moich na tego nowego nabywcę
Ja dołożyłem parę złotych i kupiłem Sprintera W906 518 cdi, salonowy Polski od pierwszego właściciela.
Właściciel dbał o niego, jak o swoje dziecko, wszystko robione, wymieniane na czas.
W sumie mam na razie przy nim nic nie robić przez kolejne 20 tysięcy ale właśnie pomyślałem, że zmienię mu olej w silniku z CASTROL Vecton 5W30 na ten RAVENOL VMS 5W30 CleanSynto powinno być tylko lepiej ??.
A także wymienię w nim filtr paliwa ponieważ auto ma najechane 500 tysięcy więc dla wtryskiwaczy na pewno to nie zaszkodzi, jak wymienię ten filtr po 10 tysiącach przebiegu.
Tak w ogóle zastanawiam się też nad wymianą oleju w moście i skrzyni biegów, wszystkie oleje chciałbym wymienić na RAVENOL, na forum Mercedesa nikt nie napisał nigdy, że kiedykolwiek ktoś na takim oleju jeździ, tam wszyscy polecają Castrol ewentualnie oryginalny olej Mercedesa.