Strona 37 z 49 [ Posty: 963 ] Przejdź na stronę Poprzednia 135 36 37 38 3949 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 11 maja 2007, 12:15

Użytkownik

Użytkownik

Ja bym jednak nie wybrał wybrał ani Corvette ani BMW.BMW moim zdaniem jest już przekąbinowane dlaczego??Przesadzają z elektroniką kiedy wsiadam do auta to liczy się tylko to żeby je odpalić i włączyć radyjko a w BMW siedzisz godzine żeby ustawić nawigacje straszne.....
Corvette oczywiście też nie jest niezawodnym wozem i tak jak kolega Hiob powiedział gdy się do niej wchodzi to zapada się w norę.Corvette jest nieporęczne z tego powodu iz nie każdy może z tego auta korzystać nie wchodząc na czworaka.Z założenia konradcz13 masz racje bo ma to być wóz w stylu 'muscle car'a" a reszta tylko w niewielkim stopniu ma być normalnym samochodem.Jednak mam coś takiego ze jak widze muscle car'y to ciśnienie skacze :D jednak corvette nie zalicza się do tej grupy aut.
Sorry za OT..Hiob z niecierpliwością czekamy na następny super fotki. :D

Tytuł:
Post Wysłano: 11 maja 2007, 15:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1019688
Samochód: BMW M3 E90; Volvo VN780

Cytuj:
... w pewnym wieku nawet nie pasuje czy nie przystoi jeździć niektórymi autami,...
Ale dopiero w tym "pewnym wieku" ludzi zaczyna być stać na te auta. :lol: :D . Jak ktoś ma 17 lat, nie kupuje nowej Corvette, ale starą Hondę Civic i daje jej tłumik gruby jak wiaderko, żeby przynajmniej brzmiała jak samochód mający poważną moc. :twisted:

To już zachód słońca gdzieś w Pensylwanii. Ciekawie pomalowany Western Star i tablica informująca o pięciokilometrowym zjeździe o nachyleniu 9%. „Emergency Escape Ramp” to rampa do łapania tych, którym się przegrzały hamulce. Zdjęcie rampy mało udane, bo już zapadł zmrok, ale piasek, którym jest wysypana jaśnieje trochę. Klasyk Freightliner z 86-calowym sleeperem i policja stanowa w Maryland eskortująca ponadwymiarowy ładunek.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

[ Dodano: Pią, 11.05.2007, 15:29 ]
Jakbym musiał wybrać jakiegoś SUV-a, to chyba byłby to Cayenne. Najlepiej Turbo, ale i zwykły mógłby być, gdyby był z takim kierowcą ;) A mówiąc o Corvette i jej alternatywach, to ten czarny, niepozornie wyglądający samochód jest doskonałym wyborem. To australijski Holden, sprzedawany tu przez parę lat jako Pontiac GTO. Silnik właśnie z Corvette, 400 KM, wygodne wnętrze i do tego wyglądające bardzo niepozornie, co zawsze jest zaletą, gdy auto służy do szybkiej jazdy, a nie do szpanowania u panienek ze szkoły. :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ale nie zrozumcie mnie źle, Corvette moim zdaniem jest jednym z najlepszych samochodów na świecie i gdybym miał wydać na auto 70 tys. $, całkiem możliwe, że wybrałbym Corvette Z06. W każdym teście, jaki ostatnio czytałem, czy to porównując ją do Vipera, czy do Porsche, czy do Forda GT, zawsze Corvette wygrywa.

I nie róbcie błędu rozumując, że jej silnik jest przestarzały. To prawda, że z danej pojemności skokowej silnika silnik popychaczowy, OHV, osiąga mniejsze moce niż silnik OHC, z walkami rozrządu w głowicy. Ale jak weźmiemy pod uwagę zewnętrzną wielkość silnika, jego wagę, koszt produkcji i naprawy, to silnik OHV bije na głowę nowocześniejsze silniki OHC. Dlatego też np. Cadillac CTS-V ma silnik z Corvette, a nie ich własny silnik OHC Northstar. Ten drugi, choć ma mniejszą pojemność skokową, nie zmieścił się w komorze silnika. DaimlerChrysler także dostrzegł zalety silnika OHV i w Chryslerze 300, nie mówiąc o Viperze, właśnie takie silniki są stosowane i są to zupełnie nowe konstrukcje.

Rozwój techniki wcale nie musi polegać na tym, żeby nowe rzeczy były droższe, bardziej skomplikowane i trudniejsze do naprawy. Silnik, który jest tańszy, łatwy w obsłudze, pali dużo mniej paliwa i dostarcza moc, która była nieosiągalna nawet dla Ferrari i Lamborghini jeszcze 30 lat temu, na pewno nie jest złym silnikiem. I dlatego ludzie jeżdżą Corvetami na co dzień, a Ferrari trzymają w ogrzewanych garażach, trzęsąc się ze strachu, żeby im się nie nabiło mil na liczniku, bo spadnie im wartość zainwestowanych pieniędzy.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

KAMERA NA MOIM TRUCKU i INTERAKTYWNA MAPA z GPS-em: truck27.com

Ostatnio zmieniony 13 maja 2007, 6:49 przez hiob, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Post Wysłano: 11 maja 2007, 16:38

Użytkownik

Użytkownik

Jak zwykle Hiob fotografuje piękne maszyny.

Mam pytanie co to za maszyneria na lawecie ???
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... f18bc.html

Tytuł:
Post Wysłano: 11 maja 2007, 17:11

''Ale dopiero w tym "pewnym wieku" ludzi zaczyna być stać na te auta. . Jak ktoś ma 17 lat, nie kupuje nowej Corvette, ale starą Hondę Civic i daje jej tłumik gruby jak wiaderko, żeby przynajmniej brzmiała jak samochód mający poważną moc''

Masz rację Hiob, widać że nie tylko w polce przejawiają się objawy ''wiejsiego tuningu'' a jeśli chodzi o wiek i sportowe furki to chyba BMW M5 niezalerznie od modelu pasuje i do 17latka i do 50latka, to taki wilk w owczej skóże, albo chrysler 300C z silnikiem HEMI-cudo! ja osobiście wole sportowe limmuzyny, mercyki z serii AMG mimo że mam 22 lata, chyba się starzeje :D . Pozdrowienia i powodzenia.

Tytuł:
Post Wysłano: 11 maja 2007, 17:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Trucker Przemyśl mi to wygląda na jakiś dźwig.

Tytuł:
Post Wysłano: 11 maja 2007, 17:52

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
ja osobiście wole sportowe limmuzyny, mercyki z serii AMG mimo że mam 22 lata, chyba się starzeje Very Happy
hehe wcale nie kondracz13,ja mam 23lata i też wole serie AMG,po prostu wiemy co dobre i ładne :twisted:

Tytuł:
Post Wysłano: 11 maja 2007, 19:39

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Mam do Ciebie prośbę a mianowicie jeśli miałbyś jakieś zdjęcia z bazy U.S. Xpress to wrzuć na forum jeśli możesz no i masz czas?
Cytuj:
bakus były już fotki z bazy. Poszukaj na poprzednihc stronach. Są też filmiki z bazy.
dokładnie, było juz nawet dużo fotek z baz U.S.Xpress,więc poszukaj we wczesniejszych tamatach ,tam wszytsko znajdziesz.pozdrawiam. 8)
Cytuj:
Sprawdź zdjęcia, jak je wreszcie wkleję. Też zauważyłem tą Corvette i zrobiłem jej zdjęcie. Ładny kolor i fajne felgi, całkiem przyjemnie się prezentuje.
ale się zgraliśmy heh...no ja lubię Corvette,uważam ją za naprawde świetne auto,jak będe miał w przyszłości fundusze to na pewno ją sobie kupię.pozdrawiam.do usłyszenia. 8) :!:

[ Dodano: Pią, 11.05.2007, 20:42 ]
Cytuj:
skoro przeszedł on przegląd techniczny. U nas jest on obowiązkowy każdego roku.
u nas też :D
Cytuj:
Trochę mi się te w przednich drzwiach wydają zbyt ciemne,
bo ja wiem czy są aż takie ciemne:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 16532.html
Muszę powiedzieć że trasa do Buffalo krótka,ale piękne widoki i okolice.Ciekawa.
bardzo ciekawe zestawy sfociłeś Hiob ,piekne. :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... bf8c2.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... f836e.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... cdd3a.html
Cytuj:
Przed chwilą wyprzedzałem ciężarówkę z podwójnymi naczepami i mimo ciemności sfilmowałem ten zestaw. A po wyprzedzeniu go jego kierowca zapytał najczystszą polszczyzną: „Hej, Volvo, masz właczone radio?” Pogadaliśmy chwilkę, ale ja zaraz zjeżdżałem na północ, a on dalej jechał swoim 36-metrowym pociągiem na zachód. Ale on też ma Internet w samochodzie, więc go tutaj zaprosiłem, może się odezwie.
no to fajnie,widze za bardzo dużo Polaków spotykasz,i oni cię ropoznają ,pewnie dzięki tym świetnym patriotycznym naklejką na Volvie.

[ Dodano: Pią, 11.05.2007, 20:54 ]
Cytuj:
A mówiąc o Corvette i jej alternatywach,...
Cytuj:
...a nie do szpanowania u panienek ze szkoły. Very Happy
niektórzy kupują samochody takie które sie nie wyrózniają zbytnio wyglądem z tłumu i nie porażają nim ,a inni wręcz przeciwnie,kupują takie które BIJĄ PO OCZACH i przyciągają uwagę na miejskim skwerze i na autostradach ,za którym oglądają sie tłumy. Na przykład Ja zaliczam sie do tych drugich. :!: :!:
Cytuj:
hehe wcale nie kondracz13,ja mam 23lata i też wole serie AMG,po prostu wiemy co dobre i ładne Twisted Evil
ja mam 17 lat i też uwielbiam nadwornego tunera Mercedesa - AMG. :!:
dziś się dowiedziałem,że Rosjanie wykupią prawdopodobnie amerykańskiego Chryslera . nono ,do czego to doszło. :!:
tyle mąki na drodze jeszcze nie widziałem <lol2><lol> :
http://www.tvn24.pl/2047149,12690,0,0,1,wideo.html
hiob,jakie ty w USA rzeczy na drodze widziałeś śmieszne,lub nie śmieszne ,które wysypały sie lub spadły z ciężarówek. ?>?
pozdrawiam ,Hiob czekamy na następne foty ,do usłyszenia. 8) 8)

[ Dodano: Sob, 12.05.2007, 18:15 ]
Hiob a co to za Kenworth,taki płaski i krótki, ty kiedyś takiego miałeś jak się nie mylę ,prawda :?: :!: :?: :
Obrazek
widze ,że dziś jeżdzisz po północno-wschodniej stronie Stanów, to mało zamieszkane tereny prawda?
pozdrawiam....

Tytuł:
Post Wysłano: 13 maja 2007, 7:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Witam po krótkiej przerwie. W piątek w nocy zadzwoniłem do Radia Trak i rozmawiałem z panią Bogusią Zimmer z Polskiego Trakera. Po rozmowie przekazała na fonii pozdrowienia ode mnie dla wszystkich polskich truckerów. Dziękuję, pani Bogusiu! A teraz wracamy na trasę.

Następna trasa, z Waszyngtonu do Glens Falls w stanie Nowy Jork. Przy załadunku musiałem odpiąć naczepę, żeby całkiem nie blokować uliczki, przy której jest magazyn. A sam magazyn wygląda jak jakaś stara, XIX-wieczna fabryka. Ładuję ciuchy, lekko, tylko 6 ton. Chevy Tahoe dla miłośników amerykańskich SUV-ów i Porsche Cayman dla miłośników lżejszego kalibru. Ponadwymiarowe na poboczu, panorama Baltimore, Md i reklama lotto z kumulacją ponad $ 100 milionów. Nawet, jak u nas to opodatkują i zabiorą połowę, zostanie komuś całkiem miła sumka. I jak zwykle jakiś radiowóz, tym razem w Baltimore.

Cytuj:
...
Hiob a co to za Kenworth,taki płaski i krótki, ty kiedyś takiego miałeś jak się nie mylę ,prawda :?: :!: :?: :
Obrazek
widze ,że dziś jeżdzisz po północno-wschodniej stronie Stanów, to mało zamieszkane tereny prawda?
pozdrawiam....
To KW K 100. Prawda, moja pierwsza ciężarówka to był taki KW, ale ten ma kabinę 86 cali, ja miałem "Aerodyne" 112 cali, dłuższą i wyższą, "z kapliczką" i podwójnym łóżkiem.

Gdy się minie Nowy Jork i Boston, to na północy znowu są pustki. Stany generalnie rzecz biorąc są bardzo słabo zaludnionym krajem, ale w porównaniu doWyoming i Montany, to na północnym wschodzie jest bardzo dużo mieszkańców. Wyoming ma powierzchnię niemal równą Polsce, a mieszka w całym stanie niewiele ponad 500 tys osób, Montana jest większa od Polski i ma niecały milion mieszkańców, a Maine na północnym wschodzie jest wielkości jednej czwartej Polski i ma 1,2 miliona moeszkańców. Pewno, że to niewiele, ale ciągle 7-8 razy więcej niż w Montanie, czy Wyoming.

Tunnel w centrum Baltimore, Md, na autostradzie I-95. Policyjny, nieoznakowany Ford Expedition. Znany i w Polsce autobus Neoplan, w amerykańskiej, trzyosiowej wersji. Susquehanna River, rzeka w Maryland. Volvo VT 880. Ponadwymiarowiec, wiozący skrzydło do wiatraka elektrowni wiatrowej, eskortowany przez policję. I na koniec tej serii 911 cabrio.

KW T 600 z Reliable, jakaś mini-wystawa starych aut w New Jersey. Policjanci, jak to policjanci, w lewo skręcają z prawego pobocza. Wystarczy na moment włączyć tylko koguty. Pewnie im się spieszy na obiad. Audi S4, jeden z moich faworytów. Ja jednak bym usunął ten znaczek „S4”. Honda S 2000, Corvette i ładnie utrzymany Pete 379.

Ciekawe, co ona czyta? Musi być bardzo interesujące, skoro nie może zaczekać, aż się zatrzyma. Głupota ludzka jednak nie ma granic. I to nawet nie blondynka… To autostrada I-287 w północnej części New Jersey. Zaraz stan New York, a tam można zobaczyć zestawy z podwójnymi naczepami. Jest trochę zdjęć i są filmiki. Mercedes SL 500 z pewnym, 100% zabezpieczeniem przed fotoradarami (nie ma żadnej rejestracji, więc nie ma komu posłać mandatu :D), Corvette C5 i Audi TT cabrio. Pochmurne niebo i zachodzące słońce zawsze tworzą fotogeniczną całość. I pobudka na przydrożnym parkingu, który także służy policji za miejsce do kontroli kart drogowych i stanu technicznego pojazdów. Właśnie zobaczyłem, że zajechali chłopaki swoim vanem i pewnie zaraz się wezmą do roboty, więc czas szybciutko opuścić to zaciszne miejsce. ;)

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 maja 2007, 9:40

Użytkownik

Użytkownik

Witaj Hiob,
zdjęcia jak zwykle super :!: Nie wiedziałem,że neoplan sprzedawał autobusy w USA,myślałem,że tylko van hool.
Powiedz Hiob,od czego mają płacone kierowcy w takiej firmie jak np; Reliable bo w końcu jeżdżą niewiele,częściej stoja na wystawach i czy te zarobki są porównywalne do zarobków typowego truckera?
pozdrawiam

Tytuł:
Post Wysłano: 13 maja 2007, 10:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Witaj Hiob,... od czego mają płacone kierowcy w takiej firmie jak np; Reliable ...
Reliable przewozi samochody, a to zawsze były lepiej opłacane przewozy. W zamkniętej naczepie można ich przewieźć mniej, niż w typowej, otwartej, ale wielu klientów woli zapłacić więcej, ale mieć dodatkowe zabezpieczenie swojego samochodu podczas transportu.

Generalnie rzecz ujmując to rynek kształtuje ceny. Takich przewoźników jak ja jest najwięcej, a więc stawki za milę są najniższe. Z drugiej strony i towarów dużo, a więc łatwo o ładunek. Ci, co robią bardziej wyspecjalizowane przewozy, mają wyższe stawki, ale też trudniej im znaleźć towar, więc mają więcej pustych przebiegów i stania.

W sumie wychodzi na to samo, choć zapewne są "równi i równiejsi". Nie wystarczy np. kupić taką naczepę, jaką ma Reliable i liczyć, że nagle importer Ferrari, albo organizatorzy aukcji samochodowych zaczną nas używać do przewozu swoich samochodów. Tego typu kontrakty zawierane są na lata i komuś z zewnątrz trudno się tam wkręcić.
Cytuj:
Witaj Hiob,
zdjęcia jak zwykle super :!: Nie wiedziałem,że neoplan sprzedawał autobusy w USA,myślałem,że tylko van hool.
Van Hool chyba najpopularniejszy z europejskich marek, ale sporo się też widuje autobusów Setra. Niedawno, w mieście Nowy Jork, pstryknąłem jeden, ale się nie załapał na opis trasy, poszukam go teraz. Częsciej w każdym razie widuję Setry, także te najnowsze, niż Neoplany. Dziś widziałem ich kilka, właśnie nowych modeli, ale nie pstryknąłem żadnych zdjęć.

Obrazek Obrazek Obrazek

Wracamy na trasę. Przeniosłem się z parkingu do małego truckstopu. Parę fotek ciężarówek, z dwoma starszymi pojazdami, caboverem Freightlinera, to chyba model FLB 110 i Peterbiltem 379. Jak widać nie każdy Pete ma megasleeper. Ten ma tylko miejsce na wąziutkie łóżko. A następny nie ma żadnego. Stary Cadillac i parę domków. Pokazywałem wiele ubogich chatek, ale bywają przy drodze i dworki, niemal pałacyki. „Dolly”, przedni wózek do zaczepiania drugiej naczepy. I nowa „trójka” cabrio. Jak na to, co ostatnio tworzy BMW, wyjątkowo ładny samochód.

A mówiąc o zestawach z dwoma naczepami, to tutaj są dwa filmiki pokazujące takie zestawy, które wyprzedzałem gdzieś w upstate NY:

http://video.google.com/videoplay?docid ... 7585986340

http://video.google.com/videoplay?docid ... 3675700898

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 maja 2007, 12:08

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
W piątek w nocy zadzwoniłem do Radia...
fajnie 8)
Cayman to porażka Porsche, :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... dcc78.html
Cytuj:
...ja miałem "Aerodyne" 112 cali...,
aha
Cytuj:
Gdy się minie Nowy Jork i Boston, to na północy znowu są pustki. Stany generalnie rzecz biorąc są bardzo słabo zaludnionym krajem,
no,oprócz wielkich metropolii,które tworzą ciągnące sie za sobą miasta to zgadzam sie z tym stwierdzeniem.
-Hiob ,a tak z ciekawości pytam, kiedy ostatnio byłeś w Polsce??!
i znowu jak w 7 series BMW zamontowało te śmieszne światła z tyłu :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... dbafd.html
Nowe wzornictwo BMW jest bardzo kontrowersyjne,albo ktoś kocha ten nowy styl albo go nie nawidzi,nie ma obojętnych :!:
hiob,zdjecia świetne,pozdrawiam...

Tytuł:
Post Wysłano: 13 maja 2007, 14:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cayman to porażka Porsche, :...

Nowe wzornictwo BMW jest bardzo kontrowersyjne,albo ktoś kocha ten nowy styl albo go nie nawidzi,nie ma obojętnych :!:
Hmm... Ja uważam Caymana za rewelację. Silnik za osią z tyłu to nieporozumienie i Porsche od lat zmaga się z usuwaniem trudności związanych z takim położeniem silnika. Teraz im pomaga elektronika, ale bywały czasy, gdy w każdym Porsche 911 były dodatkowe balasty w przednim zderzaku dla zrównoważenia przeciążonej tylnej osi! W sportowym samochodzie, gdzie waga to główny wróg osiągów. A Cayman ma silnik centralnie ułożony i do tego jest, moim zdaniem, przepięknym samochodem. Szkoda, że Porsche będzie sztucznie utrzymywać osiągi Caymana poniżej 911-stki, ktora pozostanie bardziej prestiżowym modelem. Boxter nie zdobył mojego serca, jakoś odrzucają mnie auta z jedną rurą wydechową na środku, ale Cayman, mimo że ma tak samo rozwiązany wydech, przekonał mnie do siebie.

A jeżeli chodzi o wzrnictwo BMW, to "trójka" jest dość konserwatywna. Na pewno nie będzie wzbudzać kontrowersji takich, jak wzbudzała "siódemka". Mnie i tak podoba się co druga generacja "trójki", więc na tą wypadło, że podoba mi się mniej. Następna mnie na pewno znowu zachwyci. Ale ten kabriolet, sfotografowany z tyłu, jest, moim zdaniem, uroczy.

Obrazek Obrazek Obrazek

Co jest lepsze od naczepy piwa? Dwie naczepy! Z orzeszkami i precelkami Frito Lay i Doritos do zagryzania! :D A potem, na drugi dzień, w razie małego bólu głowy, dwie naczepy mleczka ;) .

Coś daleko z tyłu za mną, zobaczone w lusterku, przykuło moją uwagę… wygląda jak Cobra? Rzeczywiście, choć to najprawdopodobniej replika. Może jedna z tych produkowanych w Polsce, w byłych zakładach lotniczych PZL? Podobno te są dużo lepsze, przynajmniej jeżeli chodzi o aluminiowe nadwozia, od oryginałów. Prawdziwa ekstraklasa wśród replik. Tym bardziej, że większość z nich jest z fiberglasu, a nie z z aluminium. I Pontiac Solstice, który jest w swym założeniu bardzo podobnym samochodem. Mały, tani kabriolecik, do którego jakiś maniak zaraz wsadzi największy silnik, jaki tylko można tam zmieścić. Już go opisywali z silnikiem Corvette. AC, zanim został „Shelby American AC Cobra” też był zwykłym, sportowym, czterocylindrowym angielskim samochodem, aż Carrol Shelby wpadł na pomysł, że jak się mu wsadzi amerykański silnik V8, to można stworzyć auto, które pobije Ferrari na wyścigowych torach. I reszta jest już historią. Innym autem z tego okresu o podobnym charakterze był Sunbeam, który w modelu Tiger miał chyba silnik Chryslera V8. Ten jednak nie miał takich sukcesów sportowych i nie stał się kultowym samochodem.

A na koniec radar, żeby się te wszystkie sportowe wózki nie rozpędzały za bardzo. Zwłaszcza tam, gdzie są roboty na drogach. :D

Stary Trans Am na sprzedaż i jeden „na chodzie”. A raczej ten drugi to Chevy Camaro, bliźniak Pontiaka. Z wyglądu zawieszenia i opon, właściciel goni się na ćwierćmilowym torze. Ale podobno już i w Polsce wyścigi dragsterów są popularne, więc nie będę nic tłumaczył. Flaga wywieszona przed prywatnym domem nikogo tu nie dziwi. Tym bardziej, że ten mieszkaniec, sądząc po gwiazdce na domu, najprawdopodobniej jest wojskowym. Takie domy z gwiazdką spotyka się często w pobliżu baz wojskowych. A mnie najbardziej biorą takie samochody, jak ta stara, czarna limuzyna. Nawet nie wiem, co to jest, ale chętnie bym się załapał na taki samochód. Pete z jakimś sprzętem, nowszy Trans Am, cabover Ford i załadunek do Maine. Będę się mógł wyładować następnego dnia i zabrać stamtąd coś do miasta Nowy York na poniedziałek. Te zdjęcia są robione w piątek popołudniu, a więc nie będę siedział cały weekend. Odpocznę tylko w niedzielę, a raczej teraz odpoczywam. Jestem w Maspeth, NY, części dzielnicy Queens, dwie mile od miejsca, gdzie się mam jutro rozładować. Tu mieszka sporo Polaków i jest polska parafia Świętego Krzyża. Właśnie lecę na polską mszę, która zaczyna się o 11 miejscowego czasu. :D Dalsza porcja fotek, jak wrócę.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 maja 2007, 17:24

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Hmm... Ja uważam Caymana za rewelację.
widze ze masz swoją opinię,a więc nie bedziemy dyskutować bo to przecież gusta i guściki...
Cytuj:
Co jest lepsze od naczepy piwa? Dwie naczepy! Z orzeszkami i precelkami Frito Lay i Doritos do zagryzania! Very Happy A potem, na drugi dzień, w razie małego bólu głowy, dwie naczepy mleczka Wink .
heheeh...dobrze to rozegrałeś :!: :!: :!:
Cytuj:
Ale podobno już i w Polsce wyścigi dragsterów są popularne, więc nie będę nic tłumaczył.
i mamy nawet świetnych dragsterów ktorzy wywijają czasy poniżej 10 i 9 sekund,jesteśmy czołówką w Europie serio,i znów moja wrodzona skromnośc sie odezwała :D :D 8) :!:
do usłyszenia... :!:

Tytuł:
Post Wysłano: 13 maja 2007, 17:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Bardzo mi sie podoba ten samochodzik http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... e20c9.html. Hiob ile taki Pontiac kosztuje w Stanach ??

Tytuł:
Post Wysłano: 13 maja 2007, 17:34

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
...ile taki Pontiac kosztuje w Stanach ??
najwięcej wozów znajdziesz na stronie http://www.ebay.com
Hiob jak chcesz to poczytaj sobie o najszybszym dragsterze w Polsce,co prawda te zdjęcia i silnik są z zeszłego roku w tym jest już ładnie pomalowany i bardzo zmieniony mechanicznie i jezdnie.
to najszybszy w PL-GMC Typhoon :
http://www.vtg.pl/gmct.php
http://moto.wp.pl/kat,45074,wid,8277933,wiadomosc.html
ooo...w tym sezonie wygląda on tak, jak na tym zdjęciu na samym dole :
http://team.vtg.pl/index_pl.php

Tytuł:
Post Wysłano: 13 maja 2007, 20:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
... ile taki Pontiac kosztuje w Stanach ??

Podstawowy model 22 tysiące $, GXP 27 tys $. TUTAJ znajdziesz koszt dodatkowego wyposażenia i dane techniczne.

W upstate NY wreszcie wiosna. Te drzewa i krzewy kwitły na południu dobre dwa-trzy miesiące temu. Corvette C3, z lat siedemdziesiątych. I inny klasyk, motocykl Triumph. Interesujący tunning PT Cruisera. Corvette C4 cabrio, lata osiemdziesiąte. Jeszcze jeden podwójny zestaw, z UPS-u, i jeszcze jeden Tahoe w służbie policji stanu NY. A ta ciężarówka na przedostatnim zdjęciu nie ma dwu zwykłych naczep, ale ciągnie b-train, zestaw z naczepy mającej zintegrowane dodatkowe siodło na końcu, na które nakłada się drugą naczepę. I kończy się powoli kolejny dzień w drodze.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Ostatnio zmieniony 13 maja 2007, 21:20 przez hiob, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 maja 2007, 21:13

Użytkownik

Użytkownik

Genialne fotki.Hiob jesteś SUPER FOTOGRAFEM. :D

Mnie zastanawia ile kosztują te dwa samochody
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 2e74f.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... b35c8.html

Prosze o odpowiedz.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 maja 2007, 21:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Genialne fotki.Hiob jesteś SUPER FOTOGRAFEM. :D

Mnie zastanawia ile kosztują te dwa samochody

Prosze o odpowiedz.
Teraz to super fotografem jest każdy, kto ma cyfrówkę. Wystarczy napstrykać setkę zdjęć i zawsze się wybierze z nich kilka. Te samochody nie są drogie. Takie Camaro kosztuje dosłownie grosze, chyba, że ma jakieś poważne modyfikacje. Ale i tak nie będzie bardzo drogie. Tak samo ten Cadillac, to nie jest jeden z tych modeli, które osiągają ceny w setkach tys $$$. Pewnie za kilka, kilkanaście tys $ byłby do wzięcia. Jak jest w dobrym stanie.

Maine. Pobudka przed świtem i do roboty. Dziś już sobota, trzeba się zbierać, żeby nie zawalić z dostawą i nie utkwić tu do poniedziałku. Ale zdążyłem na czas. Parę widoczków przez okno. Maine jest przepiękne, lasy , rzeki i jeziora. A pod firmą ciekawy KW W 900. Bez sleepera, ale za to z tachografem. Zamiast normalnego prędkościomierza ma otwierany, z wkładanymi tarczkami… zresztą co ja Wam będę tłumaczył, ja z tachografem jeszcze nie jechałem, sami wiecie lepiej ode mnie, co to za dziwo.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 maja 2007, 22:35

Użytkownik

Użytkownik

Widoki niesamowite jak zawsze :D
Super ujęcia Hiob :)

Czy nie wydaje Ci sie, że te BMW 328i Cabrio z tylu troche zalatuje na styl Audi ?? dzisiaj widzialem reklame w TV i mnie zaskoczyli kiedy pokazali logo BMW

Pozdrawiam :U

Tytuł:
Post Wysłano: 13 maja 2007, 23:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Czy nie wydaje Ci sie, że te BMW 328i Cabrio z tylu troche zalatuje na styl Audi ?? ...
W każdym niemal aucie można się dopatrzyć podobieństwa do innego modelu, a Niemcy dość wyraźnie się sobie przypatrują nawzajem. Mnie właśnie przez to zbrzydł nowy Jaguar XJ. Zawsze mi się podobał ten samochód, ale najnowsza generacja wygląda jak Buick i stracił swój unikalny smak i styl. Dobrze, że chociaż S-type wygląda jak Jaguar i XK ma ciągle swój styl. Zobaczymy, jak długo.

Widoczki z Maine, motocykl Suzuki i interesujące Volvo. To model VHD, zazwyczaj używany jako podwozie dla wywrotek, betoniarek czy śmieciarek. To pierwszy VHD ciągnik siodłowy, jakiego widzę. A ja już załadowany, 20 ton grochu, i ruszam znowu do Nowego Jorku. Tym razem do samego miasta, na Queens. Po drodze zjazd do Kennebunkport w stanie Maine, rezydencji rodziny Bushów.

Dalsza porcja widoczków z Maine i Massachusetts i BMW M6 Cabrio. A to już poranek w Nowym Jorku, a konkretnie w Maspeth, Queens, NY. Nawet mam obok zaparkowaną karetkę, jakbym miał mieć zawał serca, byłaby jak znalazł. ;). Nawiasem mówiąc to Ford F 350.

I polskie ślady w Maspeth. Polskie biznesy, polski kościół i nawet spotkałem polskiego kierowcę pod firmą, do której i ja przyjechałem. Jest minivan z polskimi znakami i jest też jakaś Impreza, ale nie wiem, czy polska. Nie ma znaczenia, i tak się załapała na zdjęcie, bo to WRX STI. :D A dla miłośników SUV-ów Disco 3, czyli na naszym rynku Land Rover LR3. Jest też Kenworth T 800, ale nie ciągnik, tylko „zwyczajna” ciężarówka. Znak nakazujący sprzątanie po własnych pieskach, albo mandacik $100. Włosi też są dumni ze swojego pochodzenia. A ja czekam na rozładunek. Koniec trasy Maine-NY i koniec nowych zdjęć. Więcej będzie, jak się zrobi, na razie nie ma. Dzięki za towarzyszenie mi w podróży i zapraszam na następną.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Strona 37 z 49 [ Posty: 963 ] Przejdź na stronę Poprzednia 135 36 37 38 3949 Następna