Wyciek oleju z ukladu wspomagania konkretnie ze zbiorniczka na olej do wspomagania.Dzieje sie to gdy skreca sie kola i psika miarka z tego zbiorniczka.
[ Dodano: Pią, 23.11.2007, 20:40 ]
przy dafie 95 ati
jeżeli nie jest to czysty płyn, ale płyn z bąbelkami powietrza, to znaczy, że gdzieś na układzie wspomagania jest nieszczelność.
w takim wypadku radzę sprawdzić przewody.
musiasz sprawdzić dwie rzeczy:
1. szczelność - wszelkie łączenia, podokręcać nakrętki sprawdzić czy nie ma wycieków na wężach,
2. czy układ jest drożny - pójść po wężach, czy nie są załamane itp.
kiedyś miałem takie zdarzeniem o objawach podobnych:
wymieniałem pompę wspomagania w autobusie przegubowym Ikarus. po poskręcaniu wszystkiego objawy były takie jak opisujesz. w pierwszej chwili myślałem, że w układzie zostało troche powietrza, więc jeździłem po placu kręcąc od jednego skrajnego położenia do drugiego i nic. sprawdziłem wszystkie łączenia dokręcając je i nic. w końcu stwierdziłem, że ta nowa pompa (po regeneracji) jest trafiona i zacząłem ją demontować. co się okazało: pompę po regeneracji zaopatrują w takie zaślepki otworów, aby żadne paprochy nie naleciały do środka i jedną taka zaślepkę przeoczyłem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 2 gości