Cytuj:
czy to ma być zachęta dla młodych?
za starego się wcale nie uważam ...
Cytuj:
skąd w ciągu tych 10 lat poznasz teorię? czyżby przy drogach montowali tablice z paragrafami?
tablic nie montują... ale montują miłych panów co uczą jeździć
skoro na wszystkie wykłady mam chodzić razem z tymi co zdają kat. B, to czego mnie te wykłady mają niby nauczyć??? pierwszeństwa przejazdu na skrzyżowaniu równorzędnym? skoro poruszam się autem o dmc<3,5 t to chyba to potrafię
A czego mogę się nauczyć na jednym dwugodzinnym wykładzie dla kierowów ciężarówek oferownym mi przez szkołę nauki jazdy?
Cytuj:
już nie pytam Ciebie (bo skąd możesz wiedzieć takie rzeczy), ale zapytaj się kierowcy - dobrego kierowcy z 20 letnim stażem: jaki maksymalnie szeroki ładunek można przewozić jako standard i jak trzeba go oznaczyć?
możesz jeździć nawet 100 lat, a jak nie przeczytasz w kodeksie Art. 61 ust. 6 nigdy się nie dowiesz.
Jak Napisałem wyżej, teroię zdałem bezproblemowo i to bez chodzenia na dziwne wykłady... czytać mnie uczyli w podstawówce
Cytuj:
jest droga praktycznego sprawdzania polegająca na wrzuceniu na pakę ładunku o szerokości 4m, wiadomo że tak szerokiego nie wolno wozić i odcinać po każdym zapłaconym mandacie po 1 cm, a ż trafi się odpowiedni wymiar. trochę trudniej będzie z oznaczeniami, ale od czego jest pomysłowość.
może warto było iść na ten wykład... takich ciekawostek bym się dowiedział
Cytuj:
dopuszczalna szerokość pojazdu i ładunku przewożonego zmieniała się od lat '60-tych około 5-6 razy.
no to fajnie...
Jakbym zrobił prawko 20 lat temu to na co mi tamte przepisy???
Dopiero teraz bym zaczął płacić ???