Cytuj:
Ja prawdopodobnie trafię właśnie na pojazd nr 27 bo zaobserwowałam, że jego jako pierwszego podstawiają.
Może nie jako pierwszego tylko ten może akurat jest w tej chwili na placu - mój egzamin na był 8(teoria+praktyka)zazębił się akurat z tymi co mieli samą praktykę na 7.50(4 osoby)
2 pierwszych nie wiem czy zdali czy nie - gdy przyszliśmy po teori do tej budy na placu 3 z nich właśnie oblewał na zatrzymaniu do tyłu w łuku drugi czekał,by też oblac na łuku - raz na zatrzymaniu i drugą/ostatnią szansę zmarnował podczas cofania na łuku
Cytuj:
Na placu punkt mam już obrany (białe przerywane linie).
Na placu,gdy ja miałem egzamin egzaminator zawsze stawiał pojazd prawidłowo zaparkowany tyłem w łuku tzn tak jak będziesz musiała zatrzymac na egzaminie
Gdy zasiądziesz sobie wygodnie to spójrz przez lewe ramię i znajdz sobie jakiś punkt strategiczny do zatrzymania - jak skorzystałem z zamalowanych lini przy lewym przednim kole - są 3 takie linie - zatrzymaj się tak by oś była maxymalnie z pierwszą linią,najlepiej parę cm wcześniej
Egzaminator w moim przypadku stał przy kabinie po prawej stronie i widział,że nie zatrzymuję się na lusterka tylko na linie
Cytuj:
Co do zmiany biegów - to jednak jak egzaminator nie powie to sama zapytam.Głupio byłoby oblać egzamin, za ruszanie z niewłaściwego biegu...
Po teorii przyjdzie do was koluniu(to chyba jest mechanik) wezmie Was do auta - pokaże co i jak - jemu możecie zadawac wszystkie pytania jakie Wam przyjdą na myśl
Jak spytacie o biegi to Wam odpowie,że zależy od egzaminatora
Ja ruszałem zawsze z jedynki - wcale nie pytałem egzaminatora o zdanie
Z doświadczenia niekoniecznie mojego to:
żadnego OC nie ma-jest tylko na B
pamiętaj o kierunkach
pamietaj o ręcznym na mieście
staraj się nie zagadywac egzaminatora
ps.poszedłem jako 2 z mojej grupy.Koleś co poszedł przede mną gdy robił kopertę mnie "zaproszono"na egzamin.
-dzieńdobry - dowód osobisty - kamizelka - fotel/lusterka i naprzód
Placyk i heya na miasto.Standardzik - oba sławne rondka,tereny wzdłuż stoczni,na Police
.............................Zdałem za pierwszym razem
Jest to możliwe dlatego życzę powodzonka