Witam. mam następujący problem. Podczas zmiany biegów, gdy np. zmiana z 3-4 trzeba lekko przytrzymać na niecałą 4 i dopiero dopchnąć nie da się tak płynnie tylko trzeba przytrzymać przy 4 biegu żeby wskoczył inaczej lekko zgrzytnie. Dzieje się to na każdym biegu, nie ma różnicy czy duża czy mała skrzynia. Co mogłoby być tego powodem? Za pomoc z góry dzięki
Ja miałem podobnie. U mnie w koncu poszło sprzęgło, inna przyczyną moze byc lewarek zmiany biegów, są w nim tłoczki które przepychają płyn do zmiany biegów
Witam
Podłącze się pod temat.Potrzebuję kupić języczek do zmiany zakresu skrzyni na górna/dolna do mana tga bądź tgs.Połamałem go,bć może ktoś z as posiada uszkodzoną gałkę zmiany biegów z której można wymontować taki przełącznik.Nie chce mi sie kupować całej nowej gałki za taką pierdułkę, być może leży u kogoś w garażu zepsuta gałka i by ją odsprzedał.Pozdrawiam
Sprzęgło zrobione, wszystko wymienione na nowych częściach z wyższej półki. Jaki wpływ miałyby zepsute tłoczki w lewarku. Jeszcze w weekend wymienię wysprzęglik na nowy( choć raz to zrobiłem to i nic nie dało, i olej w skrzynii biegów. Proszę o jeszcze jakieś pomysły. A jeszcze jest jeden objaw trzeba przytrzymać dłuższą chwilę przycisk od comfort shift bo inaczej nie przełączy od początku tak było.
Tak, skonfigurowałem. Ale jaki to by miało wpływ na opór przy zmianie biegu, raczej by elektronika szalała.
racja,ja miałem info-usterka ZDR(nie pamietam dokładnie tych liter),ale przy tym nie mogłem w ogóle wrzucic biegu,bez sprzegła jakby chciał wejść-po wciśnięciu-lewarek stał w pionie(nawet luzu nie było...
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 7 gości