No właśnie, ja mam 186, kolega 190 i mamy problem
ale już się przyzwyczailiśmy
btw:
Cytuj:
zaskakuje ergonomia
Mnie zaskoczyła, ale na minus. Mianowicie: przyciski komputerka pokładowego umieszczone za kierownicą po prawej stronie są niewidoczne i obsługa ich jest tylko intuicyjna, co zresztą uniemożliwia trafienie odpowiedniego przycisku za pierwszym razem, bo wszystkie są takie same
Przycisk od światełek awaryjnych jest umieszczony pod pokrętłami nawiewu wsród wyłącznika ASR, blokady drzwi, ECO i czegoś tam jeszcze i niestety, ale niczym się nie wyróżnia, bo jest taki sam, jak inne, czyli po ciemku włączenie awaryjnych sprawia problem. W innych samochodach taki przycisk jest odosobniony, w miejscu widocznych i ma charakterystyczny kształt. Jedynie pokrętła od nawiewu, kijki przy kierownicy i dźwignia zmiany biegów są dobrze rozmieszczone. No i brak jest tam jakiejkolwiek półeczki, żeby dało się tam postawić kubek z herbatą/kawą, bo o tych wysuwanych można zapomnieć, są one stworzone, żeby włożyć tam chyba tylko actimela, bo nawet pół litrowy napój ledwie się tam mieści. Oczywiscie jest półeczka pośrodku kokpitu nad radiem, która jest wykonana z takiego tworzywa, że cokolwiek byś tam nie położył, to będzie brzęczeć jak opętane.
Mimo wszystko uważam, że to dobry samochód, dobrze się nim jeździ - napisałem to, bo nie chcę abyście myśleli, że jestem jednym z tych co sieją zamęt zdaniami typu "od iweka czym sie z daleka"
Aaa i jeszcze jedna rzecz, bo napisałeś kolego IVAN, że masz wersje 150KM i pali ci 15l. Nie wiem jaka to zabudowa, ale nasz jest 50C18 z paką o wymiarach 6,20x2,40, 2,20 i średnie spalanie przy ładunku do 2,5t i V do 110km/h to właśnie 15l/100km. Przy ładunku 4t spalanie wzrasta raptem do maksymalnie 16 litrów i mówię tutaj o dynamicznym ruszaniu ze skrzyżowań i jeździe, jak zwykle, 110km/h. Ten silniczek jest cholernie żwawy, bardzo dynamiczny, aż chce się nim jeździć, naprawdę i nie trzeba się martwić o zbyt duże spalanie
Czyli, jeżeli tkos szuka auta do cięższych ładunków i ostrej jazdy i nie raźi go spalanie rzędu 15l/100, to te auto jest idealne