Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 15 lut 2010, 23:07

Użytkownik

Użytkownik

GG: 10148932
Samochód: Iveco daily 35c15

Witam więc jak w temacie w ostatnim czasie padła mi pompa paliwa w Ivecu więc oddałem ja do regeneracji ponoć zostały wymienione sekcje i czujnik ponieważ stary ponoć był od BMW. Po założeniu pompy samochód chodzi równiej na wolnych obrotach ale nic poza spalaniem się nie zmieniło :x Wyobraźcie sobie że samochód potrafi teraz spalać makabryczne ilości paliwa przedtem zależy od obciążenia ale spalanie wachało się od 9 - 12.5l /100 km a teraz minimum to 16,5l na pusto maksymalnie mi wzieło 32 l/100 więc od pewnego czasu samochód stoi bo nie ma sensy nim jeździć :evil: Nie widzę nigdzie wycieków paliwa samochód w największych mrozach pali za 2 obrotem wału :) ale z tym spalaniem nie może tak być :evil: ma ktoś jakieś sugestie?? Pomóżcie

Post Wysłano: 16 lut 2010, 13:36

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7106329

A wtryski były sprawdzane, ustawiane?? Jeszcze ewentualnie możesz wymienić filtr powietrza...

Silnik jeszcze w miarę żywy??

Post Wysłano: 17 lut 2010, 21:33

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2230320

Cytuj:
Witam więc jak w temacie w ostatnim czasie padła mi pompa paliwa w Ivecu więc oddałem ja do regeneracji ponoć zostały wymienione sekcje i czujnik ponieważ stary ponoć był od BMW. Po założeniu pompy samochód chodzi równiej na wolnych obrotach ale nic poza spalaniem się nie zmieniło :x Wyobraźcie sobie że samochód potrafi teraz spalać makabryczne ilości paliwa przedtem zależy od obciążenia ale spalanie wachało się od 9 - 12.5l /100 km a teraz minimum to 16,5l na pusto maksymalnie mi wzieło 32 l/100 więc od pewnego czasu samochód stoi bo nie ma sensy nim jeździć :evil: Nie widzę nigdzie wycieków paliwa samochód w największych mrozach pali za 2 obrotem wału :) ale z tym spalaniem nie może tak być :evil: ma ktoś jakieś sugestie?? Pomóżcie
kolego a oleju w silniku nie przybylo?????? jak dobrze rozumiem masz auto na cr czy zwyklej bo sekcje sa w zwyklej natomiast w 35c15 to juz powienien byc cr

TEL 600-827-637
GG 2230320

Post Wysłano: 18 lut 2010, 0:32

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: mietek 814

Kolega dobrze mówi ja tak miałem .Przez uszkodzoną tuleję na wałku w pompie, ON dostaje się do oleju i teoretycznie powinien stan się podnosić ,ale jeśli silnik jest zużyty i spala olej z silnika faktu nie stwierdzisz.Po wymianie pierścieni i regeneracji głowicy stan oleju zaczął rosnąć.Tulejowanie pompy w Ducato to koszt 300 zł pomogło na 1,5 roku znowu czeka mnie tulejowanie.

Pozdrawiam.

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]