Cytuj:
Co do magnuma, to niewiem gdzie można jeszcze uzyskać miejsce... chyba tylko wydłużając kabinę, j zwężając ściany chyba już się wyższej nieda zrobić, więc zostaje ewentualne wydłużenie...
da sie ja powiększyc nie zmieniając szerokośći ale podnosząc ja w góre bo Magnum nie jest na tyle wysokie na ile pozwalają przepisy w Europie a nowy FAD XF 105 SSC jest na tyle szerowki i na tyle wysoki jak pozwalają na to przepisy w Europie(gdziesz właśnie pisało ze Holendrzy w XF 105 wykorzystali ograniczenia na maksa)a co Magnum to mozna ja troche podnieśc albo znwou będzie rewolucja jaka miala miejsce z Magnum w 1991 roku ale nie z płaska kabina ale z mniejszymi wymiarami silnika przez co kabina będzie troche nizesz osadzona niz jest to dziś w Magnum co pozwoli na jej podniesienie w góre
jestem tylko jednego pewiem zę w końcu nastąpi jakis przełom w kabinach cięzarówek tylko pozostają dwa pytania kto tego dokona i kiedy
a co do tunelu w Manie TGA XXL to ma on wysokośc tylko 8 cm dzięki wyzszemu osadzeniu kabiny
a co do minimalnych powiększen kabiny nawet do tych 5% to zawsze mozna te 5% przeznaczyć na schowki
Cytuj:
Nie wymagajcie nie wiadomo czego. Jeszcze nie słyszałem, zeby jakikolwiek kierowca narzekał na pochyloną szybę. Schowki i tak są duże, a z tyłu jest też sporo miejsca. Na łóżku się leży a nie po nim skacze. Co do tuneli... to DAF się spóźnił parę lat (to samo Scania). Ale lepiej później jak wcale
dokładnie na łóżku się śpi a nie skaze i dla mnie miejsca na górnym łóżku jest sporo i jest ono szerokie bo ma 60cm(można było zamawiać wersje poszerzoną do 70cm)
a już pierwsza generacja Volvo FH 12/16 miała niski tunel do 17 cm tylko ze na nim montowano jescze jakies schowki na papiery tak ja to bylo w przypadku Globa ojca z 1996 roku i daltego tunel byl wysoki ale póżniej to zlikwidowano i wielu producentów mogło tylko marzyć o tunelu 17 cm co dzisiaj jest już standardem
a co do tego ze nie mozna zbytnio zmienić gabarytury kabiny to jest na to najlepszy przykład i to jeżdzący przykład!!!Renaul Radiance które ma płaską podłoge i jest badzo obszerne