No nareszcie jakieś szczegółowe fotki. Wg. mnie nowe FH będzie rozwinięciem obecnego modelu. Chodzi mi o przód. Tzn. kierunki, wygląd przednich lamp nie odbiegnie mocno od tego z liftowego FH. Zresztą pisałem już gdzieś o tym w tym temacie (i chyba się sprawdza). Co do kabiny to XL'lka bokiem przypomina SSC w 105 i wydaje się być ogromna, wysokość wnętrza 2,3m tylko rodzi się pytanie co z tunelem?. Wszystko wskazuje, że tunel będzie, jednak jego wysokość będzie mniejsza niż w obecnych generacjach FH(widać obcokrajowcy czytają nasze forum i posłuchali się mnie stąd foto tyłu kabiny
). Kabina wg. mnie też jest dłuższa o kilka cm w porównaniu do poprzedników bo to, że jest szeroka 2,55m to wiadomo
. Ledowe tylne lampy wyglądają komicznie, ale Volvo znane jest z bezpieczeństwa i skoro takie lampy zrobili oznacza to, że będą się sprawdzać. Zresztą dla kierowcy liczy się wnętrze a nie tylne lampy. Je oglądać będą tylko wyprzedzani lub wyprzedzający
Ot problem
Tylne zakabinowe skrzydło spojlera nie wygląda jakoś tak tragicznie, ale dla mnie to dalej ogon Godzilli