Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 24 gru 2011, 15:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 10729981
Samochód: Bmw

Witam.
Mam do kupienia za symboliczną "złotówkę" samochód. W tej chwili jest na chodzie i ma ubezpieczenie do marca. Myślę nad kupieniem tego samochodu na części, a resztę na złom.
Czy muszę rejestrować ten samochód? Czu mogę sobie go bez problemu rozebrać, a resztę wywieź na złom?

Post Wysłano: 24 gru 2011, 15:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11
Samochód: Opel

Nie musisz go rejestrować. Na starych kwitach go złomujesz

Post Wysłano: 25 gru 2011, 9:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Cytuj:
Czy muszę rejestrować ten samochód? Czu mogę sobie go bez problemu rozebrać, a resztę wywieź na złom?
Przede wszystkim musisz znaleźć złomiarza, który na to pójdzie. Samochód oddany do recyklingu musi być kompletny.

Post Wysłano: 25 gru 2011, 10:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Przede wszystkim musisz znaleźć złomiarza, który na to pójdzie. Samochód oddany do recyklingu musi być kompletny.
Nie do końca. Np. w moich okolicach patrzą na to żeby waga auta zgadzała się z ich tabelami. Mówią, że można dołożyć jakimkolwiek innym złomem

Post Wysłano: 25 gru 2011, 18:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 10729981
Samochód: Bmw

Ale ja to chce wywieź w całkowicie pocięte, bez dokumentów, to sobie zostawię w domu.

Post Wysłano: 25 gru 2011, 22:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Cytuj:
Np. w moich okolicach patrzą na to żeby waga auta zgadzała się z ich tabelami.
No to mówię właśnie, że trzeba znaleźć odpowiedniego złomiarza. :) Z formalnego punktu widzenia auto powinno być kompletne.
Cytuj:
Ale ja to chce wywieź w całkowicie pocięte, bez dokumentów, to sobie zostawię w domu.
Czyli co - kupujesz auto na umowę kupna-sprzedaży i nic z tym nie robisz? Auto po prostu ginie? To nie jest najlepszy pomysł - do póki samochód "istnieje" w papierach urzędowych do póty obowiązuje składka OC. Lepiej byłoby pokombinować ze złomiarzami i legalnie auto skasować na papierze.

Post Wysłano: 26 gru 2011, 11:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Czyli co - kupujesz auto na umowę kupna-sprzedaży i nic z tym nie robisz? Auto po prostu ginie? To nie jest najlepszy pomysł - do póki samochód "istnieje" w papierach urzędowych do póty obowiązuje składka OC. Lepiej byłoby pokombinować ze złomiarzami i legalnie auto skasować na papierze.
Zgadza się. Po spisaniu umowy OC przechodzi na Ciebie i czy chcesz czy nie musisz to płacić do momentu sprzedania lub wyzłomowania auta!

Nie polecam kombinacji. Kumple mieli już przeprawę przez bagno zwane UFG :? Nic przyjemnego i bardzo wysokie kary. Nie polecam również spisywania umowy na fałszywego człowieka. Sprawa w sądzie, a za fałszerstwo podpisów można zerwać kilka latek kryminału :>

Post Wysłano: 26 gru 2011, 11:41

Użytkownik

Użytkownik

GG: 12345722

U mnie w okolicy kumple (ja oczywiście nie, ja jestem czysty :mrgreen: ) kupowali maluchy na tydzień-dwa. Wiadomo, jest zabawa... Umowa była spisywana na okolicznego menela(nie miałm prawa jazdy a na stanie kilka maluchów, jakiś kadett, golf 1 gti i inne wehikuły), który godził się na to "za piwo", jak auto przestawało być w stanie używalności cięli je kątówkami i na złom w częściach... Teraz już tak nie robimy bo policja się trochę tym zainteresowała, ale z jednym autem chyba nie będzie problemu. Może przydatne rozwiązanie ;)

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]