Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 22 mar 2006, 22:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

MarcinBTC nie umiem ściągnąć filmików.

Tytuł:
Post Wysłano: 22 mar 2006, 22:19

Użytkownik

Użytkownik

To dziwne Denis.....klikasz na link i potem masz na dole odnosnik do sciagniecia filmiku i wszystko po polsku.....

Tytuł:
Post Wysłano: 23 mar 2006, 11:18

Użytkownik

Użytkownik

żeby otworzyć film musicie mieć QUICK TIME PLAYERA.
Filmiki są piękne, ale to są nr 19, i 23 a gdzie reszta?:D

może nie strychacz ale też gabaryt i filmik:
http://www.schwerlastinfo.de/fotoberich ... mersch.wmv

http://www.schwerlastinfo.de

Tytuł:
Post Wysłano: 23 mar 2006, 20:42

Użytkownik

Użytkownik

Fajnie by bylo jakbys zarzucil jeszcze filmikami z traski o ile takie posiadasz:P
Pozdrowionka

Tytuł:
Post Wysłano: 31 mar 2006, 17:32

Użytkownik

Użytkownik

Te filmiki zostały usunięte z serwera :!: :!: :/

Tytuł:
Post Wysłano: 31 mar 2006, 21:31

Użytkownik

Użytkownik

tak ponieważ ten serwer jest tylko tygodniowy :)

Tytuł:
Post Wysłano: 31 mar 2006, 23:57

Użytkownik

Użytkownik

Dzisiaj Marcin prowadził konwój takim żółtym VW T-4A tu fotki z ostatniej trasy.Po Francji prowadził mnie Fr pilot i czasami policja.Na granicy Niemieckiej przejął mnie Marcin i tak zostało aż do Łańcuta.Ładunek miał 4 m szerokości.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Tytuł:
Post Wysłano: 01 kwie 2006, 12:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: duży z naczepą

To zdjęcie jest bardzo ciekawe, http://img80.imageshack.us/my.php?image ... 0157mn.jpg (czyżby policjany tłumaczył jak wchodzić w zakręty :lol: :lol: ).
Odnośnie tego ładunku, tonażowo jak to wygladało?

Tytuł:
Post Wysłano: 01 kwie 2006, 13:10

Użytkownik

Użytkownik

Tonażowo spoko 22 tony,maszyny do produkcji mebli,najgorsze jest to że po Francji jezdzi się tylko w dzień i tylko wyznaczonymi nacionalkami,ciasno,duży ruch.

Tytuł:
Post Wysłano: 01 kwie 2006, 13:21

Użytkownik

Użytkownik

DRIVER1965 Jak zwykle fajne foteczki, wogóle fajno masz pomykająć takim zestawikiem, tylko pozazdrościć ;P

...:::Podpisy nie oddają całej prawdy... zawsze jest jakaś granica niepowodzenia :::...

Tytuł:
Post Wysłano: 01 kwie 2006, 14:35

Użytkownik

Użytkownik

Fajno (przesrane) to Marcin bedzie miał.Jak wszystko wypali to dzisiaj rusza z Tarnowskich Gór konwój 11 aut 5m szer czerech pilotów,policja i przodem nasza firma leci rozbierać znaki.Jadą chyba do UA,zbytnio się nie interesowałem tym,wiem tylko że jakieś problemy są i nie wiadomo czy ruszą.

Tytuł:
Post Wysłano: 01 kwie 2006, 14:39

Użytkownik

Użytkownik

gabaryty są o tyle ciekawe że co trasa to auto wygląda inaczej i jest oczywiście na co popatrzeć :) fotki także ciekawe, a czy na tym zdjęciu nr 3. w T4 siedzi Marcin?
jak wyglądało z Pilotami? bo widać że jechał wasz T4, a potem inny pilot i radiowóz? aha, i o co chodziło z tym miskiem? :D

Tytuł:
Post Wysłano: 01 kwie 2006, 15:11

Użytkownik

Użytkownik

Pilotował mnie tylko Francuz bo nasze wszystkie piloty miały zajęcie.Na fotce jest Marcin,a przyjechał po mnie na granice Francuską z Polski.Ten gliniarz zanim zaczął nas pilotować wysiadł się przywitać a w dłoni miałem 10 euro schowane i tak jest we wszystkich miastach,to już tradycja.Jak ktoś mi powie że we Francji nie ma korupcji to go wyśmieje.

Tytuł:
Post Wysłano: 28 cze 2006, 15:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

firma Strychacz powaliła mnie ceną i terminem.
potrzebowałem przewieźć element mieszczący się na niskopodwoziówce o wysokości 3,5m, pozostałe wymiary w normie po kraju. naczepa taka powoduje, że ładunek mieści się w dopuszczalnych wymiarach, więc nie potrzeba ani zezwoleń, ani pilotów. trasa z dojazdami po kraju 1000km. cena netto 1500,-euro.
mozliwość realizacji za miesiąc.

jak można się spodziewać podziękowałem.

Tytuł:
Post Wysłano: 28 cze 2006, 16:38

Użytkownik

Użytkownik

Świetny sprzęt:D Pojazdy ponadgabarytowe naprawdę świetnie wyglądają. Odbiegaja od normy i dlatego je lubię:: (oczywiście oglądać:P ) Pozdro

Tytuł:
Post Wysłano: 28 cze 2006, 21:48

Użytkownik

Użytkownik

I tak ma być,roboty mamy opór i stawki mamy wysokie,bo nie musimy spłacać leasingów i z tego powodu nie trzeba wysyłać aut za stawki głodowe.Jak myślisz dlaczego firmy padają ?,bo znajdują się firmy które jadą z kombajnami do Rosji za pół ceny.Krótko mówiąc cenimy się.Co do taboru to tak jak pisałem,nie mamy nowych aut,przy okazji zrobię fotki ostatnich naszych zakupów,4 szt Scania zakupione w Danii 2x420 1szt 460 i 1 szt 580.Doszła też naczepa specjalistyczna.

Tytuł:
Post Wysłano: 28 cze 2006, 22:07

Użytkownik

Użytkownik

a czy na wszytskie auta macie nowych kirowców czy stare wozy poszły na sprzedaż? może sie szykuje jakiś nowy wóz do odpicowania...?:D

Tytuł:
Post Wysłano: 28 cze 2006, 22:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
I tak ma być,roboty mamy opór i stawki mamy wysokie,bo nie musimy spłacać leasingów i z tego powodu nie trzeba wysyłać aut za stawki głodowe.Jak myślisz dlaczego firmy padają ?,bo znajdują się firmy które jadą z kombajnami do Rosji za pół ceny...
oczywiście nie jestem za stawkami głodowymi, ale jednak powinna być również górna granica cen.
stawka nawet specjalistyczną naczepą po kraju 1,5 euro (6,-zł netto - 7,32zł brutto) jednak bez zezwoleń i bez pilota nie jako ładunek ponadnormatywny, za każdy przejechany kilometr przy okresie oczekiwania 1 miesiąc uważam za przesadę.
koszt własny to 2,70zł za km licząc amortyzację naczepy o cenie dwukrotnie przekraczającej wartość standardowej, czyli 4,60zl czystego zarobku - nie za dużo?

Tytuł:
Post Wysłano: 28 cze 2006, 23:11

Użytkownik

Użytkownik

Krzysztof,my liczymy za kilometr we dwie strony i dopiero z tej stawki zjeżdżamy w dół.Zastanawia mnie tylko co to był za ładunek którego nie można załadować pod polandeke,a jednocześnie nie był to ładunek ponadnormatywny.Wszystko co wystaje powyżej 2,55 m szerokości i 1,5 m ponad zestaw 16,5 to wymaga zezwolenia.

Tytuł:
Post Wysłano: 28 cze 2006, 23:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

więc zostały wliczone kilometry w obie strony, oraz dojazd z bazy i powrót na nią.
natomiast ładunek to dwa zbiorniki jeden o wysokości 3,5 drugi 3,2m, które mieszczą się na zwykłą plandekę, jadnak nawet na naczepie typu mega przekraczają wysokość, wymagana jest więc naczepa niskopodwoziowa ze skrzynią ładunkową o wysokości 0,5 m nad jezdnią.
oba zbirniki zajmą nie więcej niż 10 m długości, mają 1,7 szerokości i razem ważą mniej niż 10 ton.
więc cena 1500 euro (netto) jest ceną ciągnika i naczepy niskopodwoziowej po kraju na trasie 1000km (z dojazdami) i jest szokująca.
otóż my kiedyś mieliśmy taką naczepę i za kraj brałem 3,-zł - 3,50zł za km przejechany, a zagranicą 1,2 euro.

[ Dodano: Pią, 30.06.2006, 6:24 ]
więc w sumie znalazłem innego przewoźnika i stanęło na około 3,5 zł za km przejechany, czyli tak jak ja kiedyś liczyłem i to wygląda na normalną cenę.