Cytuj:
dzieki za info. Dzisiaj moj instruktor przypomnial mi tez o tym przejezdzie podpowiedzial co i jak ale o tym niezmienianiu biego na przejezdzie nie wiedzialem
cenna uwaga tym bardziej dziekuje. A jesli chodzi o ta zatoczke to jak zdawalem C wracalem tamtedy pamietam ze jest tam chyba dosc miejsca do nawrotki chyab ze sie myle.
- a powiedzcie mi jeszcze taka rzecz. Poniedzialek 14.00 Na placu po skonczonym rekawie jechali na prostopadle przodem ale wjezdzali w lewo majac osrodek po prawe stronie a wyjezdzali cofajac w prawo czyli w strone osrodka jak to jest moga tak kazac jechac czy lepiej nie dystkutowac. Bo chodzi o to ze parkujac jests blizej lewej lini i trudniej wyjechac chyba ze to nie ma az takiego znaczenia. Jak sadzicie?
Jeżeli chodzi o zmianę biegów na przejazdach kolejowych to dotyczy każdej kategorii
Co do zatoczki to miejsca jest sporo, chodzi tylko o to, żeby się nie ładować pod zakaz ruchu - przystanek autobusowy!!
Odnośnie manewrów na placu, to ja właśnie miałem taką sytuację, że kazał mi wjeżdżać w lewo a nie jak ćwiczyłem na jazdach - w prawo. Byłem trochę zaskoczony, ale nie dyskutowałem z egzaminatorem.
Później, na mieście sam mi wytłumaczył, że nie ma żadnego "paragrafu" na to od której strony trzeba zaczynać, więc to zależy od egzaminatora..