Cytuj:
Oczywiście,że możesz.Przecież są w sklepach żółte lampy błyskowe,które możesz ustawić za pojazdem,lub na nim,jeżeli masz awarię.Nie ma znaczenia,czy to się kręci,czy błyska.Wrócę do rzeczonych przepisów "3.Pojazd, który ze względu na konstrukcję, ładunek lub nietypowe zachowanie na drodze może zagrażać bezpieczeństwu w ruchu drogowym, powinien wysyłać żółte sygnały błyskowe.
4.Zabrania się, z zastrzeżeniem art. 31 ust. 1 pkt 5, używania żółtych sygnałów błyskowych do innych celów niż określone w ust. 1 i 3.
Popieram w 200%
Sam mam 3 lampy na magnes (w tym jedną wielonapięciową 12-24V) i jak już pisałem używałem ich nie raz.
Zresztą w PoRD jest zapis o stosowaniu koguta zamiast trójkąta ostrzegawczego również w czasie holowania.
Tyle że dla własnego bezpieczeństwa (i bezpieczeństwa portfela w razie "W") ja kupuję tylko lampy z homologacją, raczej renomowanych producentów: polskich jak Elektra czy Gamet lub zagranicznych jak brytyjski LAP.
Oświetlenie i nagłośnienie ostrzegawcze - montaż, naprawa, modyfikacje