Nadszedł ten dzień, po wieloletnim przyglądaniu się z boku, sam potrzebuję porady
Więc sprawa ma się tak. W lutym 2012 zdałem kategorię C, do samego kursu i egzaminu wystarczyły tylko zwykłe badania lekarskie, psychotestów nie robiłem. Po zdaniu egzaminu kat. C złożyłem w biurze WORDU papierek, z prośbą o odroczenie wyrabiania prawa jazdy, ponieważ miałem zamiar wkrótce zacząć też kurs na C+E, jednak rok minął i kursu nie zrobiłem. W styczniu br. zdecydowałem się jednak odwołać to odroczenie, chciałem żeby wydali mi prawo jazdy z tą kat. C. Niestety spóźniłem się, pani w okienku poinformowała mnie, że jakoś w 2 połowie stycznia przepisy się zmieniły, i nie mogą mi wydać tego prawka, póki nie dostarcze im psychotestów. Tak więc zapisałem się dzisiaj na psychotesty w swoim WORDzie...
1). Z tego co wyczytałem, to oddzielne psychotesty są dla samego egzaminu na prawo jazdy, a oddzielne dla KW, zgadza się?
2). Czy jeśli zdam psychotesty we WORDzie, niezbędne do wydania kategorii C, to przy zdawaniu kat. D one będą ważne i nie będę musiał już ich powtarzać?
3). A teraz meritum sprawy, zostać kierowcą autobusu krok po kroku. Co jest mi niezbędne?
-Zdany egzamin państwowy na kat. D
-Kwalifikacja wstępna przyspieszona kat. D (za miesiąc skończe 23 lata).
-Przy KW lekarz i psychotesty
Czy coś jeszcze? Kwalifikacja wstępna przyspieszona to koszt około 3000zł, prawda?
Z góry dzięki za odpowiedzi, jeśli był taki temat (a starałem sie znaleźć) to biję się w pierś i połączę.