Cytuj:
Jak możesz to odpowiedz na te pytania,bo nie jestem pewny co do niektórych.Dzięki.
z czego wynika wieksze spalanie oleju napędowego przy jezdzie z duzą prędkością przy wysokiej prędkości obrotowej silnika
pasowało mi A i C, jednak stwierdziłem że opory ruchu są istotniejsze
a; z oporów ruchu
b; z powodu rozrzedzonego powietrza owiewającego pojazd
c; z powodu nadmiernej dawki paliwa
Jadąc autobusem pełnym ludzi i bagażu na drogę wyskakuje (cośtam) stwarzając niebezpieczeństwo w ruchu drogowym i bezpośrednie niebezpieczeństwo kierującego. Czy kierujący powinien hamować awaryjnie:
skoro coś grozi bezpośrednio mojemu życiu, to chyba oczywiste że będę hamował?
a; nie
b; tak
c; nie, takie hamowanie jest niebezpieczne dla pasażerów
Co to efekt sedatywny
tu odpowiedź była w innym pytaniu, które dotyczyło leków na grypę i kierowania pojazdem - pasowała tam odpowiedź że powodują efekt sedatywny więc wywnioskowałem że to senność
a; senność
b; pobudzenie
c; nadmierny apetyt
czy kierujący w trakcie kontroli drogowej moze otrzymac mandat lub kumulację mandatów w wysokości 3 tyś zł
maksymalna kumulacja to 2 tyś nagrody za nieprzepisową jazdę
a; tak
b; nie, w zadnym wypadku
c; w trakcie kontroli drogowej maksymalna wysokość kary to 1tyś zł
'zdjęcie jakiejś manetki z prawej strony kier - zaznaczone 5 poziomów swobody, znaczek prędkościomierza i guzik z boku' do czego słuzy to urządzenie
na zdjęciu był znaczek tempomatu i jakiś regulator - tempomatu się chyba nie reguluje więc postawiłem że jest tam coś więcej niż odp. A, a znaczka wycieraczek w ogóle nie było więc C odpadło
a; tylko uruchamiania tempomatu
b; uruchamiania retardera
c; uruchamiania wycieraczek przednich pojazdu
Na co powinien zwracac uwagę kierowca wykonując manewr skręcania 15 metrowym autobusem (zdjęcie 3 osiowego autobusu)
tutaj raczej oczywista oczywistość
a; na zwis przedni
b; na zwis tylny
c; aby w trakcie wykonywania manewru nie wyłączył mu się kierunkowskaz
pozdrawiam