Cytuj:
No kwota nieduza bo 8 tysi, a pensje sam sobie wplacam (tygodniowka) no zobaczymy
To faktycznie nie dużo więc poszukaj może kogoś z rodziny czy znajomych kto Ci pożyczy lub weźmie na siebie (babcia, dziadek, rodzice czy ktoś inny ze stałymi dochodami i długą historią w banku bo na pewno dostaną inne warunki) bo kredyty gotówkowe dla młodych to straszne g**** jest. Nie byłem świadomy tego, że to taka lichwa nawet w normalnych bankach. Potrzebowałem kiedyś na kilka dni 20000zł to po pierwsze musiałem wnioskować o 22000, bo ubezpieczenie trzeba było zapłacić od razu a do spłaty było 39000zł (naprawdę byłem w szoku). Znajomi brali 15000 niedawno a do spłaty mają 24000 i to nie żaden profidentysta czy inne hopsa ale jeden z największych banków w Polsce.
Poza tym jeszcze jedna sprawa - bierzesz jakąś sumę, spłacasz i po jakimś czasie masz skądś gotówkę i chcesz spłacić go do końca szybciej - i tak będziesz na tym w plecy bo płacąc regularnie raty bank najpierw bierze za odsetki a dopiero później kwotę kredytu.
Przemyśl to dobrze bo nawet na małej sumie można się zakopać w długi na lata.