Dziękuje za odpowiedzi
i też odpowiem
U mnie diagnosta też wjeżdżał na kanał ( nie wiem może taką mają procedurę ?) i podsumował że auto z wystrzeloną poduszką na pewno nie przejdzie badań.
Cytuj:
Na przeglądzie nikt poduszek nie bada, ale wystajacy z kierownicy flak to całkiem inna sytuacja. U mnie nikt przeglądu powypadkowego z wystrzelonymi poduchami nie zrobi.
No właśnie czytałem że jedni podbiją przegląd bo nie ma na to przepisu a drudzy powiedzą że jak coś jest seryjnie zamontowane w samochodzie to musi działać.
Flaki z kierownicy nie wiszą
Kierownica jest poskładana a deska od pasażera zaklejona (widać że był wystrzał ale nic chamsko nie wystaje). Puknięcie było z prędkości może 15 km/h to pękł tylko zderzak i odpadła rejestracja więc nie wiem czy to można zaliczyć jako auto perfidnie powypadkowe)
Cytuj:
. Jak poduszki to i napinacze w pasach masz wystrzelone
Napinacze wymieniłem pasy zapinają się i blokują prawidłowo.
Cytuj:
Oczywiście bezpieczeństwo Twoje i Twoich pasażerów swoją drogą, ale to Cię chyba nie interesuje skoro jeździsz takim samochodem.
oczywiście nie ma co o tego tematu poruszać
Niektórzy jeżdżą bez pasów ze sprawnymi poduszkami ja jeżdżę w pasach ale bez poduszek tak wyszło
Na desce pali się czerwona kontrolka od poduszki czytałem że na to diagności zwracają uwagę , przegląd we wrześniu więc zobaczę jak będzie u mnie.