Cytuj:
Cytuj:
witam i proszę o podpowiedź dla laika.
Czy orientuje się ktoś jakiej wysokości mandat może grozić (mojemu tacie) , z fotoradaru. Pytam bo , problem polega na tym ,że zdjęcie zrobiło mu na odcinku do 3,5t a on jechał dużym zestawem. Prędkość miał przepisową.
Doczytałem się u was ,że mogą go rozliczać przy następnej kontroli, jakiej nary należy się spodziewać.
Orjętuje się ktoś ? Mam identyczną sytuacje, już przyszło pismo do firmy żeby im podać kto i dlaczego wjechał pod 3,5t.
kolega z firmy miał taką sytuacje w niemczech ; zanim zajął odpowiedni pas ruchu w tym kierunku którym chciał jechać to zrobiło mu zdjęcie bo na lewym było ograniczenie tonażowe.przyszło zdjęcie na firmę -(bardzo łądnę widać wszystko ,twarz,czy miał pasy , czy nie gadał przez kom.) żeby podać dane kierowcy.po podaniu danych i odesłaniu przysłali do kierowcy żeby to potwierdził.i dopiero wystawią kwit na mandat.
byliśmy wtedy na mieście poszliśmy na pocztę żeby zapłacić ale nie było nr konta itd.to na policje żeby zapłacić i tam też nie można było, tylko trzeba było im odesłać te potwierdzone dane i oni przyślą kwit na mandat.
także też dziwna biurokracja.