Opiszę przypadek proszę o sugestie. Renault Madnum Dxi 2007r E5
Wysokie ciśnienie w zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodzącego na tyle wysokie że najpierw rozwaliło chłodnicę (baniak wymieniłem na nowy). Po odpaleniu samochodu 2, 3 min robi się ciśnienie w zbiorniczku wyrównawczym bardzo wysokie że aż idą bambulki, korek jak się odkręci to aż bucha. Sprawdziliśmy sprężarkę można wykluczyć. Proszę o jakieś sugestie ma swoje ale nie będę sugerował, od czego by tu zacząć..... Z góry dziękuje.
witam
Zdarza się że awarie są spowodowane nakręconymi kilometrami i są powtarzalne w czasie w innych egzemplarzach.
Jednak większość według mnie jest wynikiem eksploatacji auta.
Nic nie piszesz o przeszłości auta zagotowane jazda bez płynu nie włączający się wentylator itd.
Możliwości pojawiania się ciśnienia w układzie chłodzenia jest kilka tuleja, głowica, uszczelka.
Na bank peknieta tuleja. masz cień szansy, że nie ma obiegu w ukladzie, więc sprawdź najpierw pompę wody.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Miałem podobny przypadek w osobówce. Po odpaleniu silnika w układzie chłodzenia robiło się takie ciśnienie, że spadał poziom płynu i zapalała się kontrolka. Po odkręceniu korka poziom gwałtownie się podnosił. Żadne inne objawy na to nie wskazywały, ale po wyeliminowaniu wszystkich możliwości ściągnąłem głowicę- okazało się, że kompresja z cylindra dostawała się do płyny chłodniczego.
Miałem podobny przypadek w osobówce. Po odpaleniu silnika w układzie chłodzenia robiło się takie ciśnienie, że spadał poziom płynu i zapalała się kontrolka. Po odkręceniu korka poziom gwałtownie się podnosił. Żadne inne objawy na to nie wskazywały, ale po wyeliminowaniu wszystkich możliwości ściągnąłem głowicę- okazało się, że kompresja z cylindra dostawała się do płyny chłodniczego.
Ameryki nie odkryleś...
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Przy obsadach, zazwyczaj idze płyn do paliwa razem z powrotem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości