Cytuj:
...chciałbym się dowiedzieć jak ta praca wygląda. Konkretnie chciałbym wiedzieć ile czasu spedzalbym w trasie a ile w domu. Jakie mam możliwości jeśli chciałbym jak najczęściej być w domu i ile bym zarobił mniej więcej...
Twoje pytanie wygląd mniej więcej tak jakby 18-letni Robert Lewandowski zapytał: ile ja zarobię w Zniczu Pruszków.
pierwsza, druga, trzecia a nawet następne prace są stopniem w karierze i etapami zwiększania umiejętności oraz zbierania doświadczenia.
gdyby Lewandowski myślałby podobnie dzisiaj obijałby boiska niższych polskich lig za marne grosze.
osoby, które najwięcej przebywają w domu (nawet w swoim łóżku) i do tego najlepiej zarabiają to prostytutki, no ale do tego trzeba mieć powołanie, umiejętności, technikę i doświadczenie.
w swoich życzeniach masz same sprzeczności. kierowca jest pracą w transporcie i racji swej specyfiki pracownik rzadziej niż inni przebywają w domach.
poza tym najważniejsze wyszczególniłeś dokładnie czego Ty sam chcesz, ale teraz powiedz co Ty możesz dać przyszłemu pracodawcy?
praca to jest handel wymienny: ja potrafię to lub tamto, a za to chcę tyle a tyle i wtedy siadamy do pertraktacji, a dzisiaj Ty pytasz ile dostaniesz za NIC, bo takie dziś są Twoje uprawnienia i umiejętności.
więc dzisiaj dostaniesz za to też NIC.
a co będzie za parę lat: kto wie?
czy zdobędziesz uprawnienia, jakie będziesz miał umiejętności, jak sumiennym pracownikiem będziesz?
bądźmy poważni - nawet Ty sam dzisiaj na to nie potrafisz odpowiedzieć.