Siema to mój pierwszy post na WC
mam 24 lata, mieszkam w UK. prawko B od 3 miesięcy.
Tak zaczynając z mostu robię na zmywaku w uk od roku. Zrobiłem tutaj niedawno prawko po angielsku, jechałem raz osobówką z UK do PL. Krótko mówiąc zawsze miałem fascynacje do dużych pojazdów. Mój dziadek miał dużo sprzętu.. koparki, dźwigi itp. chyba przeszło z niego na mnie.
także chciałbym zrobić C+E tutaj na wyspach. Zastanawiam się jak to wygląda z językiem, gdyż wiem że trzeba odbyć 140 godzinny egzaminu teoretycznego. Mój język jest całkiem dobry, cały czas podnoszę zdolność mówienia poprzez korepetycje, jednak dogadać się na ulicy a zdawać egzamin w ang. to dwie inne sprawy. Doświadczenie za kółkiem mam nawet spore mimo krótkiego posiadania C . Mimo wszystko jestem w stanie nawet specjalnie wyjeździć następne 10 tysięcy jeśli zajdzie taka potrzeba.. jednak zastanawiam się czy robiąc tutaj kurs i wydając na niego wszystkie oszczędności znajdę później pracę. Czytałem różne artykuły typu że brakuje kierowców i praca jest nawet bardziej niż "dostępna", jednak wiadomo że inaczej w rzeczywistości niż na papierze.
Ostatnio gdzieś słyszałem że są nawet kursy C+E z gwarancją pracy zaraz po zdaniu egzaminu. Słyszał ktoś może? Bo ja trochę poszperałem tutaj w okolicy i ciężko coś takiego znaleźć. Czy ktoś może robił tutaj C+E? Rzeczywiście po zdanym egzaminie da radę znaleźć pracę bez doświadczenia?
Czytalem kilka wątków po różnych forach jednak większość ma ponad pięć lat to sporo zmienia. Proszę o radę.