Witam. Mam problem z sygnalizowaniem załączenia blokady w Man TGA. Elektrozawory są ok, prąd dochodzi i puszcza powietrze na każdą z blokad, a jest ich 3:
- Między-mostowa i 2 blokady mechanizmu różnicowego na dwóch ostatnich osiach załączana jednocześnie.
Przełącznik obok kierownicy ma dwa przeskoki. Pierwszy to załączenie blokady między-mostowej, a drugi załącza blokadę mechanizmu różnicowego na dwóch ostatnich osiach. Gdy przełączę na 1 nie świeci się nic, natomiast gdy przełączę na 2 to pokazuje na liczniki załączenie mechanizmów różnicowych.
Nie pokazuje po przełączeniu pokrętła na pozycje pierwszą, że załączyło blokadę między mostową.
Wykręciłem czujnik i wciskałem cycka, ale dalej nic. Sprawdzałem miernikiem czy działa czujnik i po wciśnięciu odcinał obwód, a po wyciśnięciu zamykał, czyli wszystko raczej jest ok. Samą wtyczkę próbowałem też mostkować, ale są tam w piny. Mostkowałem każdą z nich, ale nie wszystkie jednocześnie. Nie wiem Co może być przyczyną braku sygnalizacji na liczniku. Dzięki za każdą pomoc