Samochód: Man Tga
Witam wiem że było już kilka tematów ale nie znalazłem odp. Mam mana tga 410 silnik d28 na zwykłej pompie i wywala mi płyn chłodniczy korkiem od regulacji ciśnienia w układzie. Uszczelki pod głowicami raczej ok wymienione 2 lata temu i sprawdzone dzisiaj przez test na CO2, nowa chłodnica i pompa wody najdziwniejsze jest to że zaczyna wywalać płyn na zgaszonym silniku tak po 15 minutach po jego zgaszeniu.
Jeśli wykluczasz uszczelki pod głowicami, to zostaje kompresor.
Może ciśnienie powietrza się cofa, i idzie do układu chłodzenia.
To taka luźna dygresja, nie to że się znam co nie...
Tak ze 2 litry, jak zobaczyłem że leci odkręciłem korek od wlewu płynu i jak ciśnienie uszło to zaraz przestało lecieć. Ale była różnica poziomów płynu tam gdzie się wlewa płyn Sahara a gdzie uchodzi ciśnienie czubato
Dzisiaj samochód odpalony na 15 minut i po 2 h wyrzuciło płyn, jak dotąd wymieniłem tylko korek w chłodnicy...po odkręceniu korka wlewowego duże ciśnienie w układzie
ZNALEZIONE? ja mialem to samo obsady wtryskow w glowicach-w tym motorze to dosc typowe.generalnie nikt tego nie naprawia (a propo servis) do wymiany glowice. Ale Polok w gliwicach dorabiaja te tulejki i regeneruja te glowice.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 18 gości