Cytuj:
.... jak to się robi te 45tki? Jak się śpi na koju, a wózkowy jeździ na pace to praca jest co nie?
A jak już wypchną z firmy to tak do pierwszego parkingu, bo nie było czasu zjeść, a potem to już ciemno bo się tak zeszło z tym ładowaniem, to chyba już nie pojade, no bo gdzie...
a Ty byś chciał żebym jadł, doglądając załadunku ?i pauzę w tym czasie robił na tachografie ?
ja wiem że jest to możliwe,ale rozmawiamy o normalnej pracy w zgodzie z przepisami a nie o patologi
Cytuj:
Przy podanej stawce 20zł brutto to kierowca ma za 240h pracy(tyle mniej więcej wychodzi za kierowce)
160h x 20zł= 3200 brutto
80h x 30zł(+50% do 20zł za godziny nadliczbowe)= 2400 brutto
To daje nam 5600zł brutto czyli około 4032zł na rękę, ewentualnie trochę więcej kiedy to mamy do czynienia z porą nocną, pracą w weekendy, pracą w ciężkich warunkach + delegacja oczywiście i to w 100% legalnie, gdzie jak będziesz chorować i będziesz na zwolnieniu lekarskim to nie będziesz musiał się przejmować pieniędzmi bo tyle legalnie zarabiasz, a nie najniższą krajową. Wyliczenie jest bardzo ogólne i nie dokładne ale ma na celu wytłumaczenie, że ma godziny jednak lepiej, gdzie przy sobotach firmy płacą +100%, a przy niedzielach i świętach +200%, a ile jest kierowców co latają ze spożywką w weekendy. A z kilometrami to robota dla głupich, jedziesz zarabiasz, szef nie załatwi trasy nie ma pieniędzy(legalnie powinniśmy dostawać pieniądze za czas dyżuru) niestety czasami nie ma wyjścia i trzeba tak pracować.
i wszystko na temat,oferty poniżej tego pułapu nie są w kręgu mojego zainteresowania