v
Cytuj:
chyba "OUT" nie można włączyć jak jest karta w tachografie - nie próbowałem więc nie wiem.
Poza zgrywaniem kart pracodawca zgrywa też dane z tachografu- co się działo z pojazdem jak nie było w nim karty i znikały kilometry.
By kilometry nie znikały na OUT też się jeździ z kartą. Jeśli przełączysz na OUT i włożysz kartę to wróci do trybu standardowego i musisz przełączyć na OUT jeszcze raz. Ze 2 osoby w poprzedniej pracy upierały się że mogą jeździć bez karty- to zamiast zgrać kartę i iść do domu mieli jakąś książkę do wypełnienia (a to co robili i tak jest w tachografie).
Cytuj:
Nowy pracodawca nie będzie odpowiadał za Twoje wykroczenia z poprzedniej pracy.
Ma umowie masz datę zatrudnienia i jeśli wykroczenia są wcześniej, to dlaczego miałby za nie odpowiadać?
Moim pracodawcą jest agencja pracy, a firma dla której pracuję jest jej klientem. Stąd moja rozkmina. Agencja nie ewidencjonuje czasu pracy kierowcy tylko klient. W poprzedniej firmie odsyłali pracowników agencji żeby zgrywali kartę w agencji. Co więc jeśli agencja mnie wyśle do innej firmy z innym rejestrem czasu pracy kierowców?
Nie ma czegoś takiego że trzeba zgrać kartę przed pierwszym dniem w nowej pracy?
Cytuj:
po co pracodawcy kierowca który robi wykroczenia - tak średnio 3 - 4 w miesiącu?
Mam swoje zalety
Tu wtopiłem bo jeździłem wcześniej na normalnych zasadach i pracodawca nawet nie rozdał kilku kartek ksero jaka jest różnica. Owszem: Ja i moja wina, ale pracodawca mógł reagować po pierwszym przekroczeniu czasu pracy a nie po 12 mówiąc.... do widzenia z tej pracy.