Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania R420

Witam, wiem że podobne pytania padały, ale wpisując w "Szukaj" nie znalazłem świeżych konkretów a sytuacja się zmienia.

Powoli rozglądam się za firmami dającymi możliwość zdobycia doświadczenia w transporcie międzynarodowym. Wiem że taką opcję daję De Rooy i swego czasu dawał Vos Logistics. Zanim zasypie firmy transportowe swoim cv fajnie byłoby dowiedzieć się jakichś konkretów o firmach które prowadzą tego typu nabory, i przede wszystkim, kto je prowadzi. Miasto nie ma znaczenia. Ciekawi mnie również ryżowa stawka jaką mogą zaoferować i warunki pracy. Dodatkowo mogę napisać że maksymalny system jaki mnie interesuje to 3/1

(jeśli taki temat już jest, a ja go nie znalazłem, to proszę Moderatora o przerzucenie postu bądź poinformowanie mnie wiadomością priv wraz z linkiem)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 636485
Samochód: FH12

W Wyszkowie jest jakas firma która bierze bez doswiadczenia kiedys z nimi gadalem, ale nie pamietam nazwy firmy. Wiem ze poki jestes na przyuczeniu z drugim kierowcą płacą 50% czyli ok 2 tys za miesiac jak juz ogarniesz i stwierdzi to drugi kierowca latasz sam.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
ale nie pamietam nazwy firmy.
I tu jest pies pogrzebany, ale dzięki za chęci i info :U

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Arka, ale oni szukają kierowców z Dolnegośląska i Lubuskiego głównie.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Arka Biała Podlaska. I sie zdublowalo.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Arka, ale oni szukają kierowców z Dolnegośląska i Lubuskiego głównie.
To miejsce zamieszkania jest koniecznością ? Powiedz coś więcej o warunkach jeśli masz takie informacje

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: brak

viewtopic.php?f=4&t=22423&hilit=arka

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Przeczytałem temat. Pieniądze są jakie są, ale bez doświadczenia też nie mam prawa oczekiwać nie wiadomo czego. Co najbardziej mnie odpycha to system jazdy. Jak mam jeździć po 3 tyg w trasie i wracać na 2 dni to jest to zdecydowana przesada.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Premium / Range T

Cytuj:
Jak mam jeździć po 3 tyg w trasie i wracać na 2 dni to jest to zdecydowana przesada.
Niestety w PL młodemu kierowcy bez doświadczenia rynek stawia warunki, a nie on rynkowi.
Jak nie chcesz jeździć w chorych 5/1 3/weekend, to musisz uderzyć do prywaciarza, z kilkoma, kilkunastoma zestawami. Zresztą, nie tylko w PL tak jest, choć tu świeżak, bez doświadczenia dużego wyboru nie ma...

Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Tak to jest jak się nie ma argumentu w postaci wiedzy czyli doświadczenia. Może jednak uda się złapać coś co jest warte zachodu. Tak jak mówię, na system 3/1 za 2500zł przez pierwsze 3 mies chętnie bym poszedł, bo jak wiemy kierowca jeszcze ponosi koszty wyjazdu. Wiem że jest to realne bo jeden z naszych forumowych kierowców zdobył pracę na jeszcze lepszych warunkach. Żyje nadzieją

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jak nie zjesz na tym zębów i nie połamiesz nóg to nigdzie nie pojeździsz, to fakt.
Życzę powodzenia, ja nie pomogę, bo urzęduję poza granicami.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Pochwal się chociaż dla pozytywnego nastawienia

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Sprawdź PW ;)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 636485
Samochód: FH12

A może zamiast na międzynarodówkę na początek uderz na kraj, albo po prostu na jakas patelnie tak chyba najlatwiej zdobyc robote bez doswiadczenia przynajmniej w moim rejonie :)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

SKAT Gdańsk , PKS Gdańsk Oliwa.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Eryk, a z jakiego rejonu pl jesteś. Wiem że dla Ciebie miasto nie ma znaczenia ale dla niektórych pracodawców ma.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
A może zamiast na międzynarodówkę na początek uderz na kraj, albo po prostu na jakas patelnie tak chyba najlatwiej zdobyc robote bez doswiadczenia przynajmniej w moim rejonie :)
Nie, nie będę się bawił w kraj. Od razu uderzam na międzynarodówkę, to już podjęta decyzja. Muszę Ci szczerze powiedzieć że łatwiej jest dostać przyuczenie na międzynarodówce niż na Polskę, patrząc na ogłoszenia.
Cytuj:
SKAT Gdańsk , PKS Gdańsk Oliwa.
Dzięki Długi, dopisałem te firmy do mego katalogu firm w wordzie hehehe
Cytuj:
Eryk, a z jakiego rejonu pl jesteś. Wiem że dla Ciebie miasto nie ma znaczenia ale dla niektórych pracodawców ma.
Mieszkam przy samej Warszawie, także woj mazowieckie.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Cytuj:
Niestety w PL młodemu kierowcy bez doświadczenia rynek stawia warunki, a nie on rynkowi.
Jak się ma trochę we łbie i się umie dobrze sprzedać, to wcale nie trzeba jeździć za 50% ani na frajerskich warunkach. Rusz głową i pomyśl czy bycie murzynem to wszystko na co Cię stać i czy na pewno chcesz to robić, a jeśli nie, to poszukaj czegoś poza międzynarodówką, a robota tam przyjdzie z czasem. Złapałem się do pierwszej roboty, a potem w zasadzie mogłem zmieniać co rusz, tylko pytanie czy się opłacało - nie wiem, dlatego siedziałem, a teraz, gdy trafiła się praca w państwowej firmie, nie miałem żadnych wątpliwości, a chciałbym zauważyć, że wcale kosmicznego doświadczenia nie mam i nie jestem też urodzony pod szczególnie szczęśliwą gwiazdą. Po prostu się najpierw gdzieś pokaż, nawet na busie (nie jako murzyn oczywiście), 4 ośce, gdziekolwiek, a potem szukaj roboty dalej. Międzynaród ma to do siebie, że młodzież rysuje się dla niego w czarnych barwach i to jest smutny fakt.

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Bajzel, musisz zrozumieć że to wszystko jest loterią co się komu trafi. Ktoś młody bez doświadczenia nie ma argumentu w postaci doświadczenia przy negocjowaniu warunków. Jeśli ktoś siedzi miesiąc wysyłając CV czy je rozwożąc, i słyszy że nie bo z doświadczeniem tylko, do widzenia itp, to myślisz że jak dostaje odpowiedź z jakiejś firmy gdzie go przyjmą, tylko że za kiepskie pieniądze to nie skorzysta ? Nie każdy też ma rodziców którzy pakują w Ciebie kasę jak siedzisz w domu. Wiele ludzi chce iść żeby tylko pracować. Jeśli chodzi o 4ośke na jakiejś budowie czy busy to nie jest taka sama specyfika pracy. Robota wygląda zupełnie inaczej a w końcu jeśli ktoś szuka pracy na międzynarodówce to widocznie właśnie to mu odpowiada. Ja powiem krótko ale szczerze. Nie dostałem w spadku domu, mieszkania, 10 działek. Mam 20 lat i nie mam zamiaru żyć na 30 letnim kredycie za mieszkanie M3 w bloku dostając 2500zł z czego nie wystarczy nawet na kredyt+opłaty. Trzeba już zacząć zarabiać większe pieniądze aby w jakimś normalnym wieku na coś swojego uczciwie odłożyć. Wiem że prędzej czy później trafi się ta robota na międzynarodówce, pierwsze miesiące pojeździ się za ryż, ale będzie później ten argument w postaci doświadczenia w momencie zmieniania firmy.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: R420

Z jednej strony masz rację i Twoje myślenie bliskie jest do mojego, a z drugiej nie chcąc robić za 2500/mies (a nie każdy tyle ma na miejscu) chcesz robić za 2/5 w 3/1. Porobisz tak trzy miesiące, zdecydowaną większość wydasz w trasie, a pewności, że zatrzymasz się na dłużej nie masz żadnej. No ale jakieś dośw będzie.

Bajzel ma rację, lepiej dobrze się sprzedać (ale do tego trzeba chodzić i próbować rozmawiać z bezpośrednio odpowiednią osobą) i przekonać, że brak dośw nadrobisz czym innym. No chyba, że faktycznie sytuacja jest tak kiepska jak mówisz, wiesz czego chcesz i nie chcesz słuchać rad. To jest Twoje prawo i w sumie inne powinny być odpowiedzi w tym temacie.

Rada ode mnie: Daj swoje ogłoszenie "szukam" na etransport, tylko podaj telefon, a nie samego maila. Ja miałem zawsze po kilka telefonów, mimo, że pisałem, że dośw mam bardzo niewielkie. Możesz nawet nic nie pisać o doświadczeniu żeby ludzi nie odstraszać. Może przekonasz kogoś telefonicznie zanim rzuci słuchawką.
Poza tym na takie ogłoszenia patrzą często pracodawcy, którzy są przyciśnięci do muru i nie ma kto jutro jechać w trasę. Wtedy najważniejsze będzie to czy "może pan jechać jutro", a nie czy masz doświadczenie.